[bar group="860×106"]

La COS denuncia frau en les eleccions sindicals a Scolarest

A finals del curs passat, la COS va iniciar la seva tasca sindical a Scolarest, una empresa que gestiona els serveis de monitors en diversos centres escolars de l’àrea de Barcelona. L’acomiadament d’una de les treballadores afiliades a la COS va suposar l’inici d’una campanya que va acabar amb la readmissió d’aquesta. Paral·lelament, aquest sindicat va iniciar diverses mobilitzacions per denunciar el nou conveni del lleure que estaven negociant CCOO i UGT, i al passat novembre va convocar una assemblea de treballadors del lleure per tal d’organitzar aquest sector.

Amb aquesta activitat prèvia, la COS decidí presentar-se a les eleccions sindicals a Scolares i disputar l’hegemonia a CCOO, que fins aleshores era l’únic sindicat que existia en aquesta empresa. Tot i que el resultat d’aquestes eleccions va donar a la COS 3 delegats sindicals contra 12 de CCOO i 2 de la USOC, la COS ha denunciat greus irregularitats en el procés electoral celebrat els passats 8, 9 i 10 d’abril, i exigeix la repetició de la votació.

La primera de les irregularitats que denuncia el sindicat independentista és que l’empresa es va negar a donar en igualtat de condicions la informació sobre l’organització dels comicis, tot i que li va ser demanada en diverses ocasions. Les altres irregularitats van ocórrer durant les jornades de votació. La tasca dels monitors es desenvolupa en centres escolars i és en aquests centres i en horari laboral on s’han de fer les eleccions. Per a poder atendre a aquesta situació, es va preveure que les urnes serien itinerants. La COS denuncia que en els centres de treball d’un dels itineraris no hi haguessin paperetes d’aquest sindicat. D’altra banda, tot i que les votacions s’han de fer en horari laboral i han d’estar anunciades prèviament, en el cas d’un dels centres escolars barcelonins -Joan Pelegrí, de Sants-, les votacions es van fer sense convocar la plantilla i una hora abans que comencés el torn de treball, fet pel qual gairebé ningú va poder exercir el seu dret a vot. Es dóna la circumstància que una part significativa dels integrants de la llista sindical de la COS treballen en aquest centre.

El sindicat independentista denuncia que tot plegat és una maniobra conjunta de CCOO i de l’empresa per evitar l’entrada de la COS al comitè. És per això que des de la COS exigeixen la repetició d’aquests comicis.


[bar group="860×106"]