La COS i Arran criden al boicot contra el McDonalds de la Maquinista

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Arran van visibilitzar dissabte la seva crida al boicot contra l’establiment que McDonalds té al centre comercial La Maquinista, a Barcelona, amb la convocatòria d’un piquet informatiu a la qual hi van assistir una trentena de persones. Una campanya iniciada setmanes enrere en suport als membres de la secció sindical de la COS en aquest restaurant. L’impagament de salaris, les jornades de treball que no respecten la legislació o l’acomiadament d’un dels afiliats el 2014 per impulsar una assemblea de treballadores són alguns motius exposats per les dues organitzacions de l’Esquerra Independentista a l’hora de cridar al boicot. A més, el gerent de McDonalds a La Maquinista ha denunciat els tres afiliats i el sindicat per suposades “injúries continuades”. Unes injúries que s’haurien produït durant el repartiment d’octavetes o la realització de piquets informatius com el de dissabte.

Punt d’inflexió

“Creiem que el piquet de dissabte pot fer que els treballadors de McDonalds es plantegin sumar-se a la lluita”, assegura el militant de la COS al Barcelonès, Daniel Briega, per qui l’augment d’assistència a la mobilització, en relació a anteriors convocatòries, pot suposar un punt d’inflexió en la lluita iniciada fa dos anys pel sindicat. “Hi havia molta gent al centre comercial, era l’hora de dinar i això va fer que la nostra acció no només afectés el McDonalds sinó a altres establiments”, explica. De fet, una responsable del restaurant El Fraile -ubicat just al costat del McDonalds- va amenaçar amb denunciar diversos assistents al piquet.

“Si Mc Donalds precaritza, la lluita s’aguditza” o “Avui com ahir, la lluita és l’únic camí” van ser algunes de les consignes que els assistents a piquet van repetir durant més d’una hora davant les portes del McDonalds. També es van poder sentir càntics com “McDonalds, masclista, fora del barri” o “Nativa o estrangera la mateixa classe obrera”, en referència a les actituds masclistes i racistes que, segons asseguren Arran i la COS, té la gerència de l’establiment envers les seves treballadores i treballadors pakistanesos.

Ara, les organitzacions de l’Esquerra Independentista continuen amb la campanya de boicot al restaurant que la multinacional té al centre comercial La Maquinista, mentre els tres afiliats de la secció sindical de la COS estan a l’espera de judici per les acusacions d’injúries fetes pel gerent de l’establiment.