[bar group="860×106"]

La COS reivindica la desobediència i un nou marc laboral davant la seu de CDC

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) s’ha concentrat avui davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per exigir una desobediència que permeti exercir el dret a l’autodeterminació el proper 9 de novembre. El sindicat ho ha fet amb el lema “Votar és qüestió de classe”, el mateix dia que el consell de ministres de l’executiu espanyol ha donat llum verda al president Mariano Rajoy per impugnar al Tribunal Constituional el procés participatiu del 9N.

Segons la COS, la mobilització i la desobediència de la classe treballadora ha de permetre avançar en el procés d’autodeterminació del Principat. El sindicat creu que la participació directa de la classe treballadora en la crida cap a les urnes pot constituir un precedent de mobilització mai vist fins ara, cosa que permetria instaurar la desobediència com a eina de lluita. Una desobediència que, segons la COS és una “eina necessària per canviar les regles de joc establertes i trencar amb les relacions laborals imposades pel capitalisme”.

En aquest sentit, el sindicat creu que la classe treballadora catalana ha de liderar el procés per exigir un marc laboral català basat en els principis del socialisme i el feminisme, a través de l’organització i la mobilització sindical.

Cap altre sindicat va mostrar-se disposat a afegir-se a la mobilització convocada avui per la COS, que malgrat tot segueix emplaçant a la resta de forces sindicals a treballar de manera conjunta per la convocatòria d’una vaga general revolucionària als Països Catalans.


[bar group="860×106"]