La CUP de Barcelona es presentarà a les eleccions municipals

La CUP de Barcelona es presentarà a les eleccions municipals

La CUP de Barcelona va decidir en assemblea el passat 4 de setembre concórrer a les eleccions municipals del proper maig. L’objectiu de la CUP és plantejar una alternativa al model de ciutat-marca impulsat pel tripartit municipal.
Per això, un dels eslògans més utilitzats per l’organització és “La ciutat és per viure-hi”. Aquesta declaració d’intencions la pretenen plasmar en la convocatòria de reunions obertes a nivell de districte per tal que la gent del carrer i les entitats populars puguin aportar idees al programa electoral en el sentit de posar l’administració municipal al servei dels interessos de les classes populars que viuen a Barcelona. En aquest sentit, aquesta proposta de participació es completa posposant l’elecció del candidat o candidata a alcalde pel final del procés.

Davant la possible competència de la CUP, el candidat d’ERC Jordi Portabella s’afanyà a proposar una coalició independentista per a les municipals barcelonines. Aquesta proposta ja ha estat rebutjada per l’esquerra independentista, ja que consideren ERC un dels pares del model de ciutat que la CUP vol combatre i canviar. “No té sentit, representem dos models de ciutat oposats” afirmà Laia Alsina, una de les portaveus de l’organització. Caldrà estar a l’expectativa per veure com la resta de partits del consistori ressituen el seu discurs per intentar minimitzar l’impacte d’una candidatura amb possibilitats, que representa una alternativa al model actual, un fet nou en la política municipal barcelonina dels darrers anys.