[bar group="860×106"]

La CUP denuncia els interessos privats en el desmantellament de la sanitat pública

privatitzen sanitatLa Candidatura d’Unitat Popular vol desemmascarar els interessos privats que s’amaguen darrere el negoci sanitari i el desmantellament de la sanitat pública. La formació critica que diversos dirigents d’institucions sanitàries públiques del Principat també han estat al capdavant d’empreses privades que s’han vist afavorides per les retallades de la sanitat pública. També ha denunciat la proposta de repagament aprovada ahir pel govern espanyol que significa un pas més en el procés de desmantellament del sistema sanitari públic.

 

La campanya ha estat presentada aquest dijous dia 19 d’abril en una roda de premsa en la que han participat Albert Botran (portaveu de la CUP i membre del Secretariat Nacional), Isa Garnika (treballadora de l’Hospital de la Vall d’Hebron i sindicalista de la CGT i militant de l’esquerra independentista), Toni Barbarà (secretari de Dempeus per la Salut Pública) i David Vidal (regidor de la CUP a Reus).

La CUP ha recordat casos com el de Josep Prat, president de l’ICS, que va dimitir al gener com a director d’un hòlding d’empreses i del grup privat USP Hospital, arran de la denúncia presentada per la CUP de Reus; Ramon Bagó  ex-president i conseller del Consorci de Salut i Social de Catalunya, ex-president del Consorci Hospitalari de Catalunya i president del Grup SERHS, empresa que facturava als centres hospitalaris que gestionen aquests consorcis; o el mateix conseller Boi Ruiz, lligat a la patronal de la sanitat privada.

A més, ha anunciat que donava suport a la Iniciativa Penal Popular impulsada per Dempeus i a la denúncia de la Plataforma d’Afectades per les Retallades Sanitàries.

Toni Barbarà explicà que la campanya es proposa denunciar el discurs que “vol fer que la gent se senti culpable de la situació i que es resigni davant la mateixa i, ni la classe treballadora som culpables, ni les retallades són la única alternativa”. La CUP defensarà el model públic i únic de gestió de la sanitat catalana i, com assenyalava Isa Garnika, “plantarà cara a les classes dominants dels Països Catalans i a la oligarquia espanyola, que estan portant la iniciativa en aquest procés de desmantellament dels serveis públics i bàsics, entre ells, la sanitat”.


[bar group="860×106"]