La CUP denuncia que hi ha 80.000 pisos buits a Barcelona

La Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona ha fet pública avui la seva campanya sobre urbanisme i habitatge.

Després de dur a terme des de fa unes setmanes una campanya de cartells, adhesius i propaganda per la xarxa amb la xifra de 80.000, avui dimecres 19, la candidatura de l’esquerra independentista ha explicat en roda e premsa els motius i idees principals de la campanya. La presentació s’ha fet al carrer Vallespir número 25 de la capital catalana, es tracta d’un dels immobles de la ciutat on el veïnat pateix des de fa anys l’assetjament immobiliari.

>> Volen impulsar una iniciativa ciutadana per redreçar la política municipal

La CUP denuncia que “un 25 per cent de la població té problemes per a accedir a un lloc on viure. El 80% del pressupost familiar es destina a l’habitatge. El 2009 hi va haver una vintena de desnonaments diaris”. La Candidatura explica que 80.000 representa els pisos buit que hi ha a la ciutat, però aclareix que “no es tracta d’una xifra real perquè els estudis i informes sobre la qüestió no disposen de xifres absolutes per la dificultat d’establir els criteris sobre pisos o locals buits”.

Expliquen que la intenció és reunir-se amb entitats i col·lectius de la ciutat per, “dur a terme una iniciativa ciutadana que redreci la política municipal” en els àmbits d’urbanisme i habitatge.