[bar group="860×106"]

La CUP i Bildu intercanvien experiències

cup i bilduUna delegació de la CUP, formada per regidors i membres de la formació, va visitar la setmana passada les diferents institucions basques governades per l’esquerra abertzale. El model de país, les polítiques fiscals, la democràcia participativa o la gestió de residus van ser els principals temes tractats en l’intercanvi d’experiències.

La trobada es va fer des del 5 al 7 de desembre. En aquestes jornades, l’objectiu dels catalans va ser el «d’apropar-se i aprendre el màxim de l’experiència de construcció nacional i social que du a terme l’esquerra independentista basca des de les institucions».


L’agenda va estar farcida de  reunions i trobades amb alcaldes, regidors i responsables polítics bascos. En aquest sentit, el primer dia, dilluns, la delegació de la CUP es va reunir amb Juan Carlos Izaguirre, alcalde de Donosti i altres regidors del mateix  de l’Ajuntament de Sant Sebastià. Durant la seva visita a les institucions basques governades per Bildu també van poder conversar amb Martín Garitano, president de la Diputació de Gipúscoa. Els diferents debats i trobades van tenir com a temàtiques principals el model de país, les polítiques fiscals, la democràcia participativa o la gestió de residus.

Formaven part de la delegació catalana  l’alcalde de Navàs Jaume Casals, el d’Arenys de Munt Josep Manel Ximenis, i regidors de la CUP com Llorenç Casanova (Vilafranca), Albert Botran i Alex Maymó (Molins de Rei), Adam Majó (Manresa) o Joel Jové (Alfés), entre altres.


[bar group="860×106"]