[bar group="860×106"]

La CUP i Endavant consideren el 28F una jornada històricaLes consultes populars celebrades aquest diumenge a 80 municipis del Principat han estat per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) “un èxit”. Malgrat el boicot mediàtic que han patit, la CUP recalca que “el fet que 300.000 persones hagin tornat ser cridades per pronunciar-se sobre el futur del país, és ja és un èxit en si mateix”.

Per la seva part, Endavant (OSAN), considera que el 28F “ha estat la data d’una nova mobilització social històrica per la independència”. Però alhora també recalca que “necessitem estendre la lluita més enllà de les consultes” i “treballar en tots els àmbits de la societat per aconseguir la plena independència”.

Segons Endavant, “malgrat un lleuger descens en la participació respecte aquelles consultes” el 28F és “novament una mobilització històrica” i “novament ha quedat demostrada la capacitat de mobilització del poble català”.

Malgrat tot, Endavant també ha destacat que més enllà de les consultes també s’ha de “construir tot allò que cal per apuntalar un procés de construcció nacional i de transformació social”. I animen “a tota aquella gent que ha estat treballant desinteressadament en les consultes per la independència, que treballin també a partir d’ara en la lluita contra les nuclears, pels drets socials i laborals i en defensa dels drets de les persones migrades” per “avançar cap a la plena independència dels Països Catalans”.

La CUP, per la seva part, considera que “la participació registrada no ha estat menyspreable” i “un cop més, el poble català ha estat a l’alçada de les circumstàncies, en un dels exercicis d’autoorganització popular mai vistos en aquest país”.

I ha destacat també el fet que “el dret a vot s’hagi estès a actors polítics que fins ara havien vist vetada la seva participació política; la població nouvinguda i els joves entre 16 i 18 anys”. Cosa que demostra, segons la mateixa formació, que “els i les independentistes d’aquest país volem un país realment lliure: on tota la ciutadania tingui igualtat de condicions, jurídiques i socioeconòmiques”.
[bar group="860×106"]