La CUP ja ha presentat en públic més de cinquanta candidatures

vilafrancaLa CUP, que a inicis d’any va afirmar que seria present als comicis municipals de més de 80 localitats, ja ha presentat en públic més d’una cinquantena d’aquestes candidatures. Aproximadament la meitat d’aquestes candidatures és la primera vegada que es presenten al seu municipi. A nivell territorial, l’extensió de candidatures ha estat sobretot en comarques on ja existia prèviament alguna CUP. A nivell de Principat, a Ponent i al Camp hi ha hagut una certa expansió de candidatures, no així a les Terres de l’Ebre. Al País Valencià, de moment, s’ha anunciat la presentació de dues candidatures, una a Barxeta -on ja s’hi va concórrer el 2007- i una altra a Benifairó de la Valldigna.

La Candidatura ja ha anunciat que el proper dijous 24 de març farà,  a les cotxeres de Sants de Barcelona, un acte nacional que serà el tret de sortida de les eleccions municipals.

D’altra banda, la CUP presentarà la seva oferta electoral a prop de dos milions d’electors residents al Baix Llobregat i el Barcelonès, essent aquesta una de les majors incògnites de la jornada electoral per a l’esquerra independentista. On ja algunes enquestes primerenques van desvetllant quin pot ser el panorama és en algunes ciutats mitjanes com Vilanova, Vilafranca, Manresa o Girona, en què es preveu un augment gens menyspreable del vot a la CUP.

La CUP també és present en alguns municipis a través de candidatures rupturistes més àmplies. Aquests són els casos de Gramenet, Sant Pere de Ribes, Salt o Premià de Mar. En canvi, a Sabadell, l’Entesa per Sabadell ha respost negativament a l’oferta de coalició plantejada per la CUP i per diferents moviments socials de la ciutat, amb la qual cosa la candidatura de l’esquerra independentista es presentarà en solitari per primer cop a la capital vallesana.