[bar group="860×106"]

La CUP marca distàncies amb el projecte ideològicament “neutral” de Carretero

[L’ACCENT 154]

>> El líder de Reagrupament.cat havia afirmat que “li encantaria” la participació de la CUP en l’intent d’unir “el món nacional català”

El portaveu de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Marc Sallas, ha deixat clar a L’ACCENT que l’aposta de Carretero és la mateixa que ha practicat Esquerra des d’inicis dels 90: “assolir una majoria parlamentària per avançar cap a la independència”. En aquest sentit Sallas entén que això és “un requisit més” però que cal compatibilitzar amb una àmplia mobilització social i una autoorganització popular.

“M’encantaria que la gent de les CUP per sobre de determinats discursos tinguessin clar la necessitat d’avançar cap a un estat propi”. Amb aquestes paraules el líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha respost a la pregunta de Josep Cuní sobre si la CUP podria participar en el projecte que impulsa l’exconseller de Governació.

I és que “el metge de Puigcerdà” havia afirmat que el seu objectiu era “afavorir que el món nacional català” -que considera “hiperfragmentat” talment com a la Palestina de La vida de Brian- tendeixi a la unitat.

Marc Sallas, en la rèplica que ha fet en declaracions a L’ACCENT, ha exposat els dubtes sobre el marc nacional de Carretero, “sembla un projecte molt principatí”, i ha recordat que el darrer polític en demanar prioritzar l’eix nacional sobre l’esquerra-dreta va ser Cambó “i va acabar com va acabar” afegeix Sallas. “Cap aposta política és neutral” ha conclòs el portaveu de la CUP.

Finalment ha recordat que des de Reagrupament.cat no s’ha fet cap tipus de proposta formal i que la participació o no de la formació independentista a les eleccions al Parlament de Catalunya es decidirà en una assemblea nacional el proper 21 de juny. “La ponència presentada aposta per participar-hi en clau de reforçament intern, de conjuntura política i del treball municipal realitzat fins ara però el període d’esmenes està obert fins el proper 31” ha explicat.

Primera entrevista de Carretero

El líder de Reagrupament.cat ha fet les declaracions sobre la CUP al programa els Matins de TV3 en la primera entrevista televisiva que ha concedit. A les preguntes del periodista Josep Cuní, Joan Carretero ha afirmat que Esquerra “ja no és” una bona eina per assolir independència ja que es basa tant sols “en gestió i pluja fina”.

Així mateix, ha respost a una de les frases de Carod -“l’independentisme fora d’Esquerra és extraparlamentari”- tot advertint que el que és extraparlamentari és l’independentisme. Així mateix ha insistit en la idea que arreu del món -però especialment en les nacions sense estat- té major importància l’eix nacional que el que separa esquerres i dretes, una divisió que ha qualificat “d’històries”.


[bar group="860×106"]