[bar group="860×106"]

La CUP mobilitza la seva base social a l’espera d’uns bons resultats

En els actes de campanya realitzats per la CUP ha destacat sobretot la capacitat de mobilització de la seva base social. Actes amb centenars d’assistents a pobles i ciutats són l’indicador que dins del moviment les perspectives de creixement són bones. De fet, sondejos de diaris de gran tirada auguraven l’entrada en municipis com Lleida, Girona i Sant Cugat. Més enllà de la fiabilitat d’una enquesta, aquest fet ha permès a la CUP treure el cap a la campanya electoral en condicions dignes.

El passat 15 de maig, la Plaça del Diamant de Barcelona s’omplí per escoltar els candidats de la CUP-Alternativa per Barcelona. La presentació d’aquesta candidatura ja és, segons els seus responsables, “una victòria en sí al marge dels resultats electorals”. El treball dels comitès de barri de la candidatura s’ha fet notar amb una campanya intensa al carrer. Aquesta mobilització d’efectius militants s’ha visibilitzat en totes les ciutats on la CUP presenta candidatura, contrastant intensament amb les campanyes externalitzades a empreses de comunicació i publicitat fetes pels grans partits.

Aquest suport social també s’ha vist reflectit a Manresa, on els joves de l’esquerra independentista, en una demostració de força, han aconseguit aplegar 150 joves de la ciutat que donen la seva foto per figurar en un cartell on demanen el vot per la candidatura.

Al País Valencià, tot i que la presència de la CUP és molt incipient, les dues candidatures que s’hi presenten també detecten bones vibracions. Tant a Barxeta com a Benifairó, tot i ser poblacions petites, els actes públics de la formació han aplegat més d’un centenar de persones. Altres candidatures d’esquerres alternatives als partits parlamentaris també aspiren a uns bons resultats. És el cas de Ripollet o Badia, on aquestes candidatures ja tenen una presència important a l’ajuntament, però sobretot el cas de Santa Coloma de Gramenet, on el 2007 es quedaren a sis vots d’obtenir el regidor i aquest 2011 s’espera un augment de vots considerable degut a la tasca de la candidatura Gent de Gramenet en la denúncia de la corrupció.


[bar group="860×106"]