[bar group="860×106"]

La CUP promourà consultes per l’autodeterminació arreu dels Països Catalans

La CUP ha fet públic que vol estendre arreu dels Països Catalans la celebració de consultes populars sobre la independència. L’objectiu: obrir un “un nou cicle polític presidit per la reivindicació de l’autodeterminació dels Països Catalans”.

La iniciativa sorgeix arran de la celebració a Arenys de Munt d’una consulta el proper diumenge dia 13. Altres municipis ja s’han interessat per convocar també referèndums similars.

>> Article a L’ACCENT paper: Una sacsejada amb una pregunta discutida

La CUP explica que aposta per l’exercici de l’autodeterminació en contraposició a la via autonomista, ja que considera que “ni els estatuts ni el finançament poden donar resposta als dèficits socials i nacionals del poble català”.

De fet, la CUP ja ha començat a moure la possibilitat de convocar consultes en altres poblacions, com expliquen en una nota de premsa: “En ciutats com Girona o Lleida la CUP ja ha iniciat contactes per proposar la consulta, mentre que a Vic, Convergència i Unió, ha desestimat la proposta de la CUP en junta de govern. A Mataró, PSC, PP i ICV van votar en contra d’una mocio de suport presentada per la CUP. D’altra banda, a Terrassa la CUP ha demanat l’agermanament “urgent” amb Arenys de Munt, i a Berga la CUP ja ha presentat per al proper dijous dia 10 una moció per celebrar el referèndum. Poblacions com Argentona (Maresme) o Calders (Bages) ja han fet passos en ferm per celebrar un refrèndum al municipi”.

 

 


[bar group="860×106"]