[bar group="860×106"]

La Diada de Mallorca, encapçalada pels 4 independentistes represaliats

mallorca catalanaMés de 4.000 persones han participat aquest 30 de desembre en la tradicional mobilització popular que commemora la Diada de Mallorca pels carrers de Palma. La majoria de manifestants ha fet el recorregut sota les consignes de l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), que ha obert la protesta amb una pancarta sostinguda per les quatre persones que estan acusades de diversos delictes (desordres, atemptats i ultratge, entre altres) pels fets ocorreguts durant la diada de l’any passat en el moment en el qual es va cremar una bandera monàrquica espanyola al carrer dels Oms.

mallorca catalanaEls 4 independentistes mallorquins, que s’enfronten a més de 9 anys de presó i devers 15.000 euros de multa, duien la pancarta de l’EIM amb el lema “Construïm la Unitat Popular. Independència i Socialisme” i han desfilat pel centre de la ciutat seguits per una vintena de solidàries de totes les edats amb cartells a favor de la seva absolució. Darrera, els seguien uns tres milers de persones del bloc independentista.

Durant el recorregut, joves i estudiants de Maulets i el SEPC han protagonitzat diverses accions de denúncia, com la crema de 200 banderes espanyoles de paper o la denúncia contra el sexisme davant una botiga infantil. A més, un membre d’Endavant-OSAN i del col·lectiu pobler Pinyol Vermell ha llegit el manifest de la Diada encerclat per una quinzena d’agents de la Policia Nacional espanyola, que s’han mostrat molt preocupats pel fet que es pogués tornar a cremar una bandera monàrquica oficial.

mallorca catalanaLa manifestació, doncs, ha tancat el cicle d’actes i convocatòries de les organitzacions de l’EIM amb motiu de la Diada Nacional de Mallorca 2011. El dia abans, una manifestació juvenil havia recorregut també el centre de Palma sota un fort cordó policial fins el moment de l’arribada a l’Espai de Cultura Can Alcover, on Endavant va oferir un acte polític amb la presència de molts col·lectius dels moviments socials de Mallorca. Mentrestant, a sa Pobla també es va celebrar una jornada d’actes de tot tipus.

A més, el dia abans, i per primera vegada, a Sóller va veure desfilar una marxa de torxes a favor del dret a decidir. I durant la setmana prèvia a la Diada, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha celebrat els 20 anys de sindicalisme independentista a les aules i Maulets ha reforçat el seu procés de confluència amb la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI).


[bar group="860×106"]