La Direcció de TMB declara la vaga del 7 d’octubre il·legal i demana 225.000 euros de sanció

>> La Direcció de TMB aprofundeix l’extorsió i la coacció contra els seus propis treballadors.

La Direcció de TMB va denunciar l’última vaga que van fer els treballadors de TMB el 7 d’octubre com a il·legal i exigeix als 12 membres del Comitè de vaga 225.000 euros de sanció econòmica. Jordi Maset, directiu de TMB, edil del PSC al Masnou i exdirigent de l’UGT, encapçala la denuncia per part de TMB. Aquesta es fonamenta en la il·legalitat de l’acció sindical, mentre que el Comitè de Descansos (CD) assenyala que “va comptar amb la signatura de la Consellera de Treball, Mar Serna, com a completament legal”.

El CD també denuncia la manca de respecte envers les treballadores, ja que al text on es comunica la sanció no només hi apareix l’adreça corresponent sinó que: “També afegeix els noms, cognoms i adreces dels companys del Comitè de vaga, utilitzant de manera irresponsable una informació que té l’empresa per enviar les nòmines”. A més a més, també s’han distribuït còpies de la denúncia a les cotxeres de manera anònima, davant d’açò, el CD es queixa: “Si això ho féssim els treballadors/es ja estaríem sent acusats d’assenyalar objectius”.

Per altre cantó, la Direcció de TMB ha començat a entregar expedients sancionadors a alguns treballadors/ores ―se n’han comptabilitzat set―. Se’ls acusa (falsament, segons el CD) d’eixir més tard de les 16.30h el dia de la vaga, el 7 d’octubre. Açò suposa una pressió econòmica important pels sindicats que convocaren la vaga. La raó és que la Direcció de TMB pot redactar expedients a tort i a dret sense demostrar que siguen vertaders ―que en aquest cas suposaran entre 100 i 200 euros de sanció a cada treballador/a. La treballadora tot seguit haurà d’encetar un procés legal que li costarà uns 300€ per demostrar que l’acusació és falsa. Atenent que cap conductor/a de TMB acceptarà tenir una sanció al seu expedient perquè es pot usar contra ella en un futur, es veuen abocats a pagar les despeses del procés que són més cares que la sanció. Segons el comitè de descans, 10 sancions costen al sindicat 3.000€, enguany la Direcció ja ha lliurat 85.