La FAVB i la CUP rebutgen la candidatura de Barcelona als Jocs d'Hivern

La FAVB i la CUP rebutgen la candidatura de Barcelona als Jocs d'Hivern

</meta>

</meta>

Davant l’anunci de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de la candidatura de Barcelona als Jocs d’Hivern 2022, tant la Federació d’Associacions de Veïns com la Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona han mostrat ràpidament el seu rebuig.

Tant la FAVB com la CUP han coincidit a criticar que aquesta candidatura representa un model de ciutat i política de grans esdeveniments que només fa que lligar Barcelona al reclam turístic, i que respon als interessos de grans empreses i governs internacionals, en comptes d’atendre les necessitats quotidianes del veïnat.

La FAVB, a més, insisteix en el fet que els Jocs d’Hivern no es poden considerar “cap mena de model de ciutat sostenible nin cap contribució local a la necessària resposta en font del canvi climàtic”.

Així mateix, la CUP ha criticat que “el projecte de convertir novament Barcelona en seu olímpica pot implicar una altra ofensiva urbanística que fomenti l’especulació i perjudiqui la cohesió i el teixit social dels barris de la ciutat”. I ha insistit en el fet que, tal com va succeir amb els Jocs del 92 i el Fòrum del 2004, “Hereu opta per un gran esdeveniment com a mitjà per convertir Barcelona en un reclam turístic en lloc d’atendre les necessitats quotidianes dels veïns i veïnes de la ciutat”.

En aquest sentit, la FAVB defensa que aquesta política de grans esdeveniments no pot substituir “allò que ens cal en un moment difícil com aquest: polítiques de transformació reals orientades a resoldre els greus problemes socials i ambientals que té la ciutat”. Unes necessitats que per la CUP s’han de resoldre prioritzant les polítiques en matèria d’habitatge, escoles bressol, transport públic, dependència, gent gran o integració social dels nouvinguts.