La Federació de Dimonis del País Valencià, agraeix el suport a la campanya dels 300 anys

diables PV avern

La Federació de Dimonis i Diables del País Valencià he fet públic un comunicat agraint el suport de la Campanya 300 anys d’Ocupació 300 anys de Resistència a les tradicions del foc del Països Catalans i que es vorà expressada en la manifestació nacional que el proper dissabte 25 d’Abril recorrerà els principals carrers de València.

Així, a les 18h i a la Plaça de Sant Agustí, just al començament de la mobilització que ha convocat l’Esquerra independentista hi haurà una mostra de cultura popular, incloses les colles de foc amb la participació de dimonis i diables provinents de diferents indrets de la nostra geografia.

> Llegiu el comunicat

dimonis pv“Fa 302 anys començaren les prohibicions de l’ús de la pirotècnia a la gent del nostre País.

Qualsevol acte popular o familiar està amanit amb una traca; tots els pobles a les seues festes tenen elements festius de foc ja siguen passejades, baixades, cordaes, coetonades, correfocs,…

La passió i deler per la pólvora que tenim els valencians, és un valor identitari que uneix tots els valencians independentment de la seua posició ideològica. Per això és important mantindre aquest tret que serveix per nir i recuperar la nostra autoestima com a poble.

Reconeixem la tasca de tots aquells que assumeixen i defensen les nostres formes d’expressió festiva mantenint el sentiment i la voluntat de continuar sent valencians.

Agraïm el treball i la defensa que els col·lectius que formen part de la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència, estan realitzant per a que la nostra flama de la festa continue endavant.

València a 14 d’abril de 2009
Federació de Dimonis i Diables del País Valencià