La Gira 2010, a punt

La commemoració del 25è aniversari de les Trobades no farà que la resta d’activitats que organitza Escola Valenciana al llarg de l’any queden a una banda.

En aquest sentit, el 4 de març al vespre l’entitat cívica presentarà a la sala El Loco de València la Gira 2010, el festival de música itinerant en català que des de l’any 2006 acompanya les Trobades.

La presentació anirà acompanyada d’un concert d’Arthur Caravan i DJ Pasqu Selector.

El projecte de la Gira per la Llengua va nàixer per a ampliar l’oferta de les Trobades a l’àmbit juvenil i també per a establir un circuit estable que donara als músics que canten en català al País Valencià unes infraestructures de qualitat i la possibilitat de donar-se a conèixer arreu del territori.
L’any passat la Gira organitzà 22 concerts a diverses localitats dels Països Catalans en què participaren grups i intèrprets com La Gossa Sorda, Al Tall, Orxata Sound System, Pau Alabajos o Soul Atac. Ara, Escola Valenciana ha editat un disc de la Gira 2009 que serà lliurat de manera gratuïta als assistents al concert del 4 de març.

La Gira és només una de les activitats i serveis que Escola Valenciana posa en marxa al llarg de l’any i forma part de la seua tasca per normalitzar la llengua catalana al sud del país. Entre aquests projectes hi ha el Voluntariat pel Valencià, l’oficina de drets lingüístics, el premi Sambori de literatura o Acosta’t al territori, una iniciativa que proposa la gestió i l’organització d’activitats extraescolars per a tots els centres de primària i secundària del País Valencià.