[bar group="860×106"]

La Guàrdia Civil deté almenys 15 veïns d’Aiora per protestes contra el cementiri a Zarra

mani contra el cementiri de ZarraEls detinguts, veïns de la localitat d’Aiora, entre els quals hi ha l’alcalde i membres de la Plataforma Anticementeri Nuclear de Zarra, han estat citats a declarar avui dimarts al jutjat de Requena acusatss de desobediència, desordres públics i contra la seguretat del trànsit per les protestes realitzades a la zona, que van incloure el tall de carreteres com la que accedix a la central nuclear de Cofrents i la N-330 en el terme de Aiora.

L’operació del cos armat espanyol, que continuaria oberta segons algunes fonts, s’ha fet a partir de les identificacions dels participants en les manifestacions i concentracions, i podria arribara  afectar més d’un centenar de persones, amb l’obejctiu d’atemorir la població i paralitzar les protestes creixents contra el cementiri de residus nuclears.

 

Greenpeace ha apuntat en un comunicat que estes persones han estat detingudes i que la Guàrdia Civil té previst portar a terme la detenció de més de cent persones. Ha denunciat que aquesta operació “suposa un clar intent de criminalitzar les protestas ciutadanes en contra del cementeri nuclear que promou el Ministeri d’Industria i fisn i tot de provar de silenciar preventivament al moviment antinuclear”.

En una reunió celebrada a Aiora arran de les detencions i citacions, els veïns d’aquesta localitat de la Vall de Confrents van mostrar la seva determinació a seguir amb les protestes “enlloc de dissuadir, l’efecte serà tot el contrari”. “El poble anem tots a una”.


[bar group="860×106"]