La #intifalla irromp en la festa valenciana

intifalla

L’efervescència social que viu la ciutat de València també ha trobat un espai d’expressió en les Falles, aquesta vegada sota el nom d’#Intifalla. Convocades per les xarxes socials, centenars de persones han acudit a la primera Mascletà de festes per protestar contra les retallades, la corrupció i la repressió.

Globus negres, llibres, perols i algunes pancartes han sigut els elements amb què els manifestants s’han presentant davant el balcó de l’Ajuntament. Des de mitja hora abans de la mascletà han estat xiulant i cridant lemes contra l’alcadesa i la delegada del govern, així com contra les retallades en l’educació. Cinc minunts abans de prendre foc a la mascletà, les autoritats han eixit al balcó i hi ha hagut una xiulada massiva, tot i que també s’han sentit aplaudiments.

Malgrat que la megafonia ha pujat el volum de la música ambient, els xiulits s’han pogut sentir fins i tot per la retransmissió televisiva. En acabar la mascletà, més de dues-centes persones s’han ajuntat de nou sota del balcó, enfront mateixa de les autoritats, i han continuat escridassant-les durant uns minuts. Les xarxes socials s’han mostrat eufòriques per l’èxit de la #Intifalla i ja hi ha convocatòries per a cadascuna de les mascletades. L’esquerra independentista, així com altres col·lectius i moviments s’hi han afegit a les convocatòries.

Vídeo de la xiulada realitzat per l’Accent:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="300" loading="lazy" mozallowfullscreen="" src="http://player.vimeo.com/video/37745234" webkitallowfullscreen="" width="400"></iframe>