[bar group="860×106"]

La Intifalla vol acomiadar-se de Rita Barberá

La Intifalla, la protesta social i política que aprofita les mascletaes que tenen lloc a la plaça del País Valencià de València durant el mes de març, ja està en marxa. Enguany, a més de la protestes temàtiques que tenen lloc cada dia sota el balcó de l’Ajuntament, la iniciativa vol acomidar-se de l’alcaldessa Rita Barberá, qui després de 24 anys com a primera regidora podria perdre el seu càrrec en les eleccions de maig.

Aquest moviment anònim ja ha fet public el seu calendari de mobilitzacions fins al 19 de març, data de la darrera mascletà, en la qual es farà un comiat popular a Barberá. Les reivindicacions de la resta de dies aniran des de la memòria i reconeixement a les víctimes de l’accident del metro, fins al tancament dels CIE, tot passant per la Intifalla morada del 8 de març, el dret a l’habitatge, la solidaritat internacionalista o la defensa de l’horta.

La Intifalla porta ja tres anys tractant d’unir la festa i la lluita en la principal celebració festiva de la ciutat de València i malgrat els intents de criminalització per part del poder polític local la iniciativa ha anat guanyant embranzida any rere any.

 

 

L’última Intifalla de Rita Barberá (Comunicat d’Intifalla)

L’arribada de les Falles suposarà, un any més, l’inici de la Intifalla. Com ja hem explicat al llarg dels darrers anys, nosaltres creiem que la festa i la lluita no s’han de separar, ans al contrari, i que no hi ha millor espai a València per a unir aquestes dues manifestacions que les mascletaes; les experiències de 2012, 2013 i 2014 han demostrat que la gent pot i vol aprofitar aquests esdeveniments per a plantejar les seues reivindicacions o mostrar el seu descontent.

Enguany, però, la Intifalla tindrà un to especial: en cas d’acomplir-se les previsions electorals que indiquen gairebé totes les enquestes aquesta serà l’última vegada en què Rita Barberá s’enfronte a la intifalla com a alcaldessa de València.

Si hi ha algun representant polític que s’ha sentit especialment amenaçat per la Intifalla, aquest personatge és sens dubte Rita Barberá. Primera regidora des de 1991, ningú com ella ha fet de les Falles un espai controlat a través del qual transmetre els valors que encarna el seu partit polític: el conservadorisme social, l’antivalencianisme militant, el confessionalisme catòlic…

Al llarg dels prop de 24 anys que porta al capdavant de l’Ajuntament Rita Barberá ha utilitzat la festa fallera per al seu benefici personal, i per això l’erupció de la Intifalla ha qüestionat el domini de l’eterna alcaldessa en un dels seus feus.

Perquè malgrat les més dues dècades de domini ferri de la ciutat per part del Partit Popular (i abans, 16 anys del PSOE; i encara abans, més de 40 anys de dictadura franquista) el caràcter irreverent i crític de les falles no havia mort, sinó que romania viu en diferents comissions i propostes allunyades de la veritat oficial, domestica, turística. Un veritat única per a la major part de mitjans de comunicació, que els darrers anys ha esclatat i ha escapat del control de les forces vives de València.

La Intifalla ha estat una de les iniciatives -una més, no la única, per sort- que ha ajudat a recuperar el caràcter insurrecte de la festa. I ara que ens trobem davant la que pot ser l’última Intifalla de l’alcaldessa Rita Barberá, convoquem el poble valencià a participar una any més en les convocatòries de protesta que hi haurà abans i després de cada mascletà des de l’1 de març.

Perquè motius per a la protesta en sobren i perquè raons per a acomiadar Rita Barberá les valencianes i els valencians en tenim a cabassos, des de la seua manera de governar, barroera i al servei dels interessos particulars, a la seua voluntat de destruir el Cabanyal i l’Horta, tot passant pel seu menyspreu absolut a la nostra cultura, exhibit darrerament en el seu patètic i insultant discurs de la Crida.

Diumenge vinent és la primera mascletà i la Intifalla tornarà a aparèixer sota el balcó de l’Ajuntament. Volem dir-li adéu a Rita Barberá tal i com es mereix. En 2016 ja seran uns altres els blancs de la Intifalla.

 

Festa sí, lluita també!

València, 24 de febrer de 2015

 

 

CALENDARI INTIFALLA 2015

 

DIUMENGE 1 DE MARÇ

Contra la corrupció i el seus sistema podrit: Rita dimissió!

 

DILLUNS 2 DE MARÇ

Per unes falles populars, crítiques i en valencià! Ofrenem diccionaris a Rita!

 

DIMARTS 3 DE MARÇ

No oblidem l’accident del metro: 43 morts + 47 ferits = 0 responsables

 

DIMECRES 4 DE MARÇ

Per una Ràdio Televisió Valenciana pública i popular

 

DIJOUS 5 DE MARÇ

Cultura lliure i sense barreres. Ni retallades ni IVA al 21%

 

DIVENDRES 6 DE MARÇ

Defensem el territori: ni Fracking ni prospeccions petrolíferes! Amb els treballadors forestals en lluita!

 

DISSABTE 7 DE MARÇ

Horta és futur! NO AL PGOU!

 

DIUMENGE 8 DE MARÇ

Intifalla Morada: feminisme combatiu i de classe.

 

DILLUNS 9 DE MARÇ

Solidaritat internacionalista amb els pobles del món: Kurdistan, Dombás, Palestina, Sahara,…

 

DIMARTS 10 DE MARÇ

Contra el racisme i el feixisme: tanquem els CIE’s, combatem la islamofòbia,…

 

DIMECRES 11 DE MARÇ

Sanitat pública, gratuïta i universal!

 

DIJOUS 12 DE MARÇ

Per una educació pública, popular i en valencià: ni retallades ni 3+2!

 

DIVENDRES 13 DE MARÇ

Capitalisme és repressió. Aturem la llei Mordassa! Juntes sense por!

 

DISSABTE 14 DE MARÇ

Besada popular LGTBI: lesbianes, gais, bisexuals i intersexuals en lluita!

 

DIUMENGE 15 DE MARÇ

Contra l’Europa del Capital. No pagarem la seua crisi. Fuck the Troika!

 

DILLUNS 16 DE MARÇ

Polítiques socials del poble i per al poble! Treball digne i Renda Bàsica! Pensionistes, aturats, persones amb dependència i precaris en lluita!

 

DIMARTS 17 DE MARÇ

Per una València de barris vius, crítics i combatius!

 

DIMECRES 18 DE MARÇ

Pel dret a l’habitatge digne, la dació en pagament i el lloguer social!

 

DIJOUS 19 DE MARÇ

Tots els colors de la lluita! Adéu popular a Rita Barberá!


[bar group="860×106"]