La lluita dels treballadors de Movistar entra en un nou cicle

La lluita dels treballadors de Movistar entra en un nou cicle

El comitè de vaga indefinida del personal tècnic de Telefónica-Movistar va decidir el passat divendres un canvi d’estratègia en la lluita per acabar amb la precarietat del sector. Després de 74 dies de vaga indefinida, el comitè ha decidit tornar al treball a partir del dilluns 22 de juny. Aquesta desconvocatòria temporal té per objectiu evitar el desgast d’una aturada tan llarga i enfortir les xarxes organitzatives i les caixes de resistència. El comitè, de totes maneres, anuncia que si abans de la tardor no s’han produït millores significatives, es tornarà a convocar una vaga indefinida.

Tot i així, el comitè de vaga valora positivament els avenços aconseguits en aquestes setmanes de lluita. “L’amortització parcial de la caiguda del barem, l’eliminació de les penalitzacions, així com l’eliminació d’un escalafó de subcontractació, són fruit de la vaga, de la nostra mobilització, i no de l’habilitat negociadora de cap sindicat”. Precisament, el paper còmplice dels sindicats oficials amb la patronal ha estat reiteradament denunciat pel moviment assembleari de treballadors.

El comitè de vaga també valora la importància del Compromís de les Escales, signat per diversos ajuntaments i on es compromet als ens locals a rescindir contractes amb empreses que no ofereixin condicions dignes. Pel comitè, el compromís “és una eina que ha d’ajudar-nos a forçar un canvi en les condicions laborals del sector. Per això, és indispensable que s’obri un debat públic sobre quines opcions hi ha per fer-lo complir de forma efectiva”.