[bar group="860×106"]

La manifestació de Barcelona per la transsexualitat culmina amb una alta participacióLa Transsexualitat no és cap malaltia! Aquest és el lema que ha encapçalat la manifestació de Lluita Transgènere, Transsexual i Intersex que s’ha convocat aquest dissabte 17 d’octubre a Barcelona i a més de 20 ciutats del món, simultàniament.

La manifestació, que s’ha convocat a nivell internacional des de la Xarxa Internacional per la Desapatologització Trans, i que ha estat organitzada, a Barcelona, pels col·lectius Guerrilla Travolaka, Xarxa d’Acció Trans-Intersex de BCN, ATC-Libertat i per diferents activistes independents, ha estat valorada pels organitzadors de manera favorable.

Segons ha explicat Guerrilla Trabolaka a l’Accent, la manifestació ha pogut seguir el seu curs sense problemes i ha tingut una participació molt positiva: “Creiem que tot ha anat força bé, sobretot perquè no hi ha hagut cap tipus d’incident, i per l’assistència, ja que no sol ser gaire gran en aquest tipus de manifestacions, i aquesta ha reunit a més de 800 persones”.

 

Al llarg de la mobilització, els manifestants han denunciat públicament la marginació i la discriminació patida històricament pels transsexuals, homosexuals i intersex degut a les polítiques dels Governs i als prejudicis de la societat. Així mateix, han volgut treure a la llum una de les problemàtiques més evidents; la psiquiatrització de les seves identitats i la consideració de la transsexualitat com a patologia mental classificada en el CIM-10 (Classificació Internacional de Malalties de la Organització Mundial de la Salut) i en el DSM-IV-R (Manual Diagnòstic i Estadístic de Malalties Mentals de l’Associació de Psiquiatria Nord-Americana).

Aquests catàlegs, segons han explicat el col·lectiu convocant, són el que guien als i les psiquiatres d’arreu del món a l’hora d’establir els seus diagnòstics, i inclouen un error molt greu: difuminar la transfòbia amb la transsexualitat. És d’aquesta manera, segons diuen, que actualment molts dels psiquiatres utilitzen teràpies reparatives de reconducció d’homosexuals i transsexuals que, fins i tot, són aplicades a nens i nenes que presenten comportaments de gènere no-normatius.

 

De la mateixa manera, també han volgut criticar les dificultats que tenen alhora d’entrar al mercat laboral i la utilització del conegut argument de la naturalesa i la biologia humana com a justificador de la discriminació social i laboral. S’ha anunciat, també, que la campanya seguirà fins al 2012, moment en què sortirà una nova edició d’aquests catàlegs.

 

Per acabar, han declarat que marcar l’existència exclusiva i única de dos cossos (home i dona) i associar un comportament específic a cada un d’ells (masculí i femení) representa “legitimitzar les nostres pors i vivències i invisibilitzar totes les agressions, assassinats i suïcidis que hi ha hagut a causa de la transfòbia i per culpa del sistema”.


[bar group="860×106"]