[bar group="860×106"]

La multitud recupera la plaça Catalunya i en fa fora els Mossos

pça catalunya recuperadaEls milers de persones concentrades a la plaça Catalunya i els voltants, que han anat congregant-se al llarg del matí en resposta a l’intent de desallotjament, han aconseguit finalment desbordar l’operació policíaca i recuperar la plaça.

Els mossos han quedat aïllats en petits grups envoltats de gent, i han estat incapaços de desallotjar la plaça malgrat la gran violència amb què han actuat tot el matí contra la gent que estava pacíficament acampada a la plaça o els que s’hi acosataven.

La plaça ara torna a ser en mans dels manifestants, que han fet fracassar el desallotjament. Els Mossos que han abandonat la plaça s’han acantonat en un primer moment en alguns indrets propers com la plaça Urquinaona empesos per la gent que no retrocedia malgrat l’ús intensiu de pilotes de goma. Finalment també han hagut d’abandonar aquesta plaça.

recuperant la plaçaFins a primera hora de la tarda, però, els mossos han seguit carregant i disparant pilotes de goma als voltants de la plaça Urquinaona, Ronda de Sant Pere i el Pg. de Gràcia.

Els agents han requisat pancartes, tendes, ordinadors i material informàtic, extintors, i material de cuina i menjar de l’acampada.

Un dels advocats dels manifestants ha denunciat que els agents no tenen cap ordre de desallotjament i que els darrers dies, els escombriaires havien pogut entrar a plaça Catalunya sense problemes, cosa que desmenteix el pretext de la neteja esgrimida pels responsables policíacs.

Per altra banda, tant els nombrosos testimonis com les imatges dels fets mostren com els policies antiavalots duien tapades les seves plaques, fet que vulnera el reglament, per evitar poder ser identificats.

 

+ Un centenar de ferits per les càrregues al voltant de la plaça de Catalunya

+ La policia ha desallotjat l’acampada de Lleida


[bar group="860×106"]