La PAH ocupa un bloc de pisos a Salt

La PAH ocupa un bloc de pisos a Salt

pahgirona1

Aquest divendres a la tarda, la PAH de Girona ha ocupat un bloc de pisos al carrer Llevadores nº 13-15 de Salt. En l’ocupació hi han participat unes 200 persones convocades per la PAH. L’acció ha estat part de la Campanya de l’Obra Social de la PAH, que cerca “la recuperació ciutadana i col·lectiva d’habitatges buits en mans d’entitats financeres que, rescatades amb fons públics, segueixen expulsant sistemàticament a moltes famílies de casa seva i especulant amb l’habitatge”.

Des de la PAH denuncien que l’edifici és propietat del Banco Mare Nostrum, resultat de la fusió Caixa Penesès, Caja Múrcia, Caja Granada i Sa Nostra. Aquesta entitat, de la qual Luis de Guindos en va ser vocal del consell d’administració i president de la comissió d’auditoria abans de ser Ministre, va rebre el passat 12 de març una injecció de 730 milions d’euros per part del fons estatal FROB, que se suma una aportació total de capital estatal de 1.647 milions d’euros, que equivalen al 75,86% de les accions del banc. Un entitat que, tot i ser rescatada amb fons públics, i de propietat estatal en la seva majoria, segueix desnonant famílies de casa seva i especulant amb l’habitatge.

L’ocupació s’ha fet amb l’ajuda de la Xarxa de lluita per la transformació social al Gironès Al Carrer! i de col·lectius com Endavant, i ha rebut el suport d’entitats com la CGT, Justícia i Pau o la CUP.

En els darrers mess ha crescut significativament el nombre de blocs ocupats per a aconseguir habitatges, i recentment han començat a ser reivindicats públicament, com en els casos de Sabadell o al barri barceloní de Gràcia.

pahgirona1

Podeu seguir les últimes notícies de l’ocupació a través dels comptes de twitter @PAH_Girona @AlCarrerGi i @Endavant_Girona