La PAH protesta davant CatalunyaBank pels desnonaments

La PAH protesta davant CatalunyaBank pels desnonaments

pahcontracx

Unes tres-centes persones es van concentrat aquest dijous dia 10 de gener a davant la seu de CatalunyaBank de Barcelona en protesta pels desnonaments i per reclamar que l’entitat financera, intervinguda i rescatada amb fons públics, resolgui amb dació en pagament i lloguer social tots els casos que està negociant amb la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, tal i com es va comprometre arran de les mobilitzacions del passat mes de novembre.

Membres de la PAH van col·locar cartells amb les cares d’alguns dels afectats mentre sostenien pancartes on actusaven l’entitat sorgida de Catalunya Caixa d’enganyar, estafar i desnonar. El novembre els directius de CatalumnyaBank es van comprometre a resoldre amb la dació en pagament els casos de 321 famílies afectades per la hipoteca amenaçades de desnonament, però fins ara només han resolt una desena de casos, segons ha denunciat la PAH.

En l’acció hi van participar membres de plataformes d’afectats d’una vintena de localitats catalanes, que van voler recordar que “Catalunya Caixa no és una entitat qualsevol, ja que ha rebut un rescat bancari de 10.000 milions d’euros i continua amb els desnonaments”. Catalunya Bank és el banc que ha dut a terme més desnonaments. Als Països Catalans es desnonen més de 200 habitatges diàriament (una mitjana de 20 a les Illes, 102 al Principat, i 93 al País Valencià).