La paperera UIPSA acomiada un treballador per motius sindicals

La paperera UIPSA acomiada un treballador per motius sindicals

La paperera UIPSA de la Pobla de Claramunt ha acomiadat un treballador, afiliat a la COS, per denunciar diverses irregularitats.

El conflicte es va iniciar quan aquest treballador va denunciar que estava contractat per cessió il·legal, ja que el seu contracte era a través de CTC externalitzacions, empresa que només es limitava a cedir mà d’obra a les empreses clients.

Per a poder fer front a aquesta irregularitat, el treballador va informar l’empresa de la creació d’una secció sindical a CTC externalitzacions, fet que aquesta va rebutjar. Aquesta acció antisindical es troba actualment també als jutjats.

Tot i les pressions de CTC externalitzacions per a pactar un acomiadament, el treballador s’hi negà i continuà exigint el compliment de normatives en matèria de prevenció de riscos i salut laboral. La darrera demanda del treballador va ser millorar el lloc de treball ja que suposava un perill pels ritmes de treball a què estaven sotmesos. Això li va suposar l’acomiadament.

Aquest migdia, a la una, la COS Anoia ha convocat una concentració de suport al treballador a les portes de l’empresa, a la Pobla de Claramunt.