La Policia cerca caps de turc pels aldarulls que es van produir a Palma arran de la càrrega contra la manifestació de la Diada de Mallorca

La Policia cerca caps de turc pels aldarulls que es van produir a Palma arran de la càrrega contra la manifestació de la Diada de Mallorca

palma

La manifestació independentista del 30 de Desembre pels carrers de Palma va transcórrer amb relativa normalitat fins que alguns agents del fort desplegament policial que la custodiava van decidir intervenir per arrestar les dues persones que havien cremat una bandera espanyola.

Ara, a més, alguns mitjans de comunicació locals asseguren que la policia està cercant els suposats responsables dels aldarulls posteriors a la intervenció i càrrega policial, ja que davant d’aquesta molts manifestants van respondre defensant la integritat de tots els presents.

palma

Malgrat aquest repunt, però, la mobilització es va desenvolupar de forma satisfactòria, amb més de 2.000 persones dins el bloc de l’Esquerra Independentista, als quals també cal sumar el miler de persones que es van sumar al bloc dels altres partits i entitats agrupats en la Plataforma 31D.

A banda del fort desplegament policial, doncs, la manifestació i la resta d’actes de la Diada de Mallorca 2010 han estat valorats de forma molt positiva, ja que han comptat amb una gran afluència de gent d’arreu de Mallorca i d’altres territoris dels Països Catalans.

Entre alguns actes, cal destacar la mobilització antirepressiva organitzada el dia 29 per Maulets amb el suport de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI). Aquesta va aplegar centenars de joves de diferents pobles de l’illa i, també, d’altres localitats del país. A més, va servir per exigir l’absolució dels 5 joves de Palma imputats per una denúncia de l’entitat ultra espanyolista Círculo Balear.

palma

També el dia 29, l’espai de Cultura Can Alcover va rebre la visita de diversos centenars de persones que acudiren a la gala popular i a l’acte polític organitzats per Endavant de Mallorca, que per segon any consecutiu va oferir una tarda de música i cultura en la jornada prèvia a la manifestació històrica de la Diada.

Igualment cal destacar que paral·lelament als actes d’Endavant i Maulets, l’associació local de sa Pobla Pinyol Vermell va muntar una jornada de commemoració de la Diada de Mallorca amb activitats de tota mena, i amb la presència d’un representant d’Alerta Solidària i l’expresa política catalana Laura Riera. La presència de l’ex presa ha donat lloc a una campanya de criminalització contra Pinyol Vermell que està tenint greus conseqüències en el poble.

palma

(fotos de Dani Morell)