[bar group="860×106"]

La policia desallotja el C.S.O. La Closka

L'interior de La Closka

La policia va desallotjar, el passat 20 de febrer, el Centre Social Ocupat La Closka, situat a Tavernes Blanques. Així ho han anunciat en un comunicat Caragol Rabiós, el col·lectiu que fins fa uns dies l’ocupava i que organitzava les activitats culturals i lúdiques que s’hi realitzaven. Durant tota la jornada, les forces policials van estar vigilant l’edifici i parant tots els joves que s’hi acostaven.

 

Des dels primers incidents amb la Guàrdia Civil quan es va iniciar l’ocupació, al juny de l’any passat, els membres del C.S.O. La Closka no havien rebut un gran nombre d’amenaces per part de la policia o els propietaris de l’edifici, tot i que afirmen que estaven “en el punt de mira”. Però, a partir de desembre de 2008, els atacs per part dels cossos policials van començar a ser cada vegada més freqüents. Aquestes ofensives es concretaven en tallades de la llum i l’aigua, arrencament de pancartes i cartells, impediment de l’entrada, encadenament de les portes i visites continues de la policia i la Guàrdia Civil. Després de setmanes de resistència per part dels ocupants, finalment les forces repressives van aconseguir desallotjar el Centre Social el passat divendres.

 

La Closka estava situada a l’edifici nº 355 de l’Avinguda de la Constitució, al municipi de Tavernes Blanques, en una casa de 3 plantes que anteriorment havia servit com a taller-magatzem i que duia més de 20 anys deshabitada. Va ser ocupada ara fa huit mesos pel col·lectiu Caragol rabiós, format per joves de València ciutat i voltants, que prompte van començar a organitzar xerrades, concerts, tallers i altres activitats per tal de dinamitzar la vida del poble i crear un espai de realització personal i política. De moment, encara no hi ha convocada cap mobilització per tal de protestar en contra del desallotjament.

 


[bar group="860×106"]