La policia espanyola actua contra els brigadistes en lluita

Continua la lluita dels treballadors de les brigades rurals d’emergència al País Valencià. Aquest dijous ha tingut lloc la segona de les concentracions convocades per l’Assemblea de Treballadors i que compten amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical i la CGT. Com ja vam informar a L’ACCENT.CAT, el conflicte s’emmarca en l’acomiadament, qualificat d’improcedent pels brigadistes, per part de l’empresa TRAGSA -contractada per la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana- d’almenys 400 treballadors del servei de prevenció, vigilància i extinció d’incendis.


Durant la concentració de dijous efectius de la policia espanyola ha pressionat constantment els concentrats per tal de dissoldre la protesta. Segons informa la Coordinadora Obrera Sindical l’actitud dels cossos policials ha estat reiteradament provocadora cap als brigadistes concentrats. En eixe ambient de creixent crispació elements policials han procedit a identificar i denunciar a un treballador sota l’argument que les seues protestes feien “massa soroll”. Segons ha informat la COS el cas està sent estudiat pels serveis jurídics d’Alerta Solidària -organització antirepressiva de l’esquerra independentista.

Aquest divendres hi haurà una nova concentració davant Conselleria de Governació després de la qual els brigadistes acudiran als tribunals per tal d’efectuar la denuncia a l’empresa TRAGSA per acomiadament improcedent. Des de la Coordinadora Obrera Sindical es fa responsable de la situació a més de la pròpia empresa a la Conselleria de Governació i als sindicats grocs CCOO, UGT i USO -els quals signaren amb l’empresa el preacord que ha desembocat en els acomiadaments. El sindicat també ha lamentat el silenci mediàtic d’aquestes protestes i ha vinculat l’actuació policial d’aquest matí a aquest desinterès dels mitjans de comunicació.