[bar group="860×106"]

La pressió popular fa fracassar una recollida d’aliments racista de PxC a Igualada

L’Associació de Veïns de Fàtima es desvincula del recapte xenòfob i unes 60 persones es concentren davant de la parada de PxC.

Concentració al barri de Fàtima d’Igualada contra el recapte xenòfob de PxC. FOTO: UCFR Anoia

Plataforma per Catalunya (PxC) va fracassar divendres passat en l’intent de fer una recollida d’aliments discriminatòria amb la població immigrada. I és que les diverses accions de grups de la comarca i de la Confavc (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya) van provocar que cap col·lectiu donés suport a la iniciativa de PxC i que no recollissin pràcticament cap aliment.

D’una banda, i després de la carta que va enviar la Confavc a l’Associació de Veïns de Fàtima, aquesta entitat es va desvincular del suport inicial que havia anunciat que faria al recapte d’aliments racista de PxC.

I d’una altra banda, UCFR Anoia (la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a la comarca) va convocar una concentració que va aplegar més de 60 persones amb cartells antiracistes. La xifra de persones que es van sumar a la protesta contrasta amb els pocs que eren a la parada de PxC. Consultada per UCFR, una persona que va acudir a la convocatòria antixenòfoba assegura que a la parada de PxC s’hi van reunir com a màxim 7 persones.

La concentració es va desenvolupar en un clima molt tranquil. Els manifestants van repartir octavetes a la gent que hi passava i van explicar al veïnat per quin motiu s’oposaven al recapte de PxC.

Tot i l’actitud tranquil·la dels concentrats, cap al final, un dels membres de PxC es va adreçar amb actitud violenta cap a ells i els va començar a dir insults homofòbics i feixistes. Els altres militants de la formació xenòfoba el van haver de frenar perquè no agredís físicament els manifestants.

Davant d’aquesta agressió, des d’UCFR han presentat una denúncia pels insults homofòbics.

Mentides a les xarxes socials

hernando_pxc_tuit

Tot i que pràcticament no van aconseguir cap aliment durant l’estona que PxC va muntar la paradeta del recapte xenòfob a Fàtima, el candidat a l’Ajuntament d’Igualada i actual regidor Robert Hernando, va piular a Twitter que havien recollit fins a 500 quilos de queviures. Per avalar-ho, acompanyava el text d’una imatge d’aliments recollits pel Gran Recapte del passat mes de desembre, tal i com van denunciar diverses persones a internet i que ha difós UCFR Anoia.


Xarxa Penedès (www.xarxapenedes.cat) és un portal de comunicació crítica i social de les comarques penedesenques (Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf).


 


[bar group="860×106"]