La reacció dels veïns frena els matons de Desokupa a La Clota, a Barcelona

La reacció dels veïns frena els matons de Desokupa a La Clota, a Barcelona

Ensurt i dels grossos avui a La Clota. Vuit sicaris han intentat tirar la porta abaix a un immoble del barri en nom de l’empresa Desokupa, un grup de paramilitars i militants d’extrema dreta que es dedicar a desallotjar immobles sense ordre judicial. A fora hi havia també una furgoneta amb sacs de ciment i totxos per tapiar l’immoble un cop buidat.

<dd class="wp-caption-text gallery-caption" id="gallery-18-21381"> Els sicaris de l’empresa de desallotjaments han forçat amb violència la porta, però no els han detingut. </dd>
Els veïns han reaccionat amb rapidesa. Un grup s’ha concentrat a fora ràpidament i l’alerta antifeixista ha arribat a tota la ciutat i més enllà. També al govern del Districte, que ha enviat al seu conseller tècnic, Pau González. Abans, havien arribat a la zona cinc dotacions dels Mossos d’Esquadra.

La presència veïnal i policial ha dissuadit als matons de Desokupa de fer el desallotjament, però hi ha preocupació al barri per si tornen en un moment en que l’onada de solidaritat no pugui ser tan ràpida. De moment, Desokupa, denunciada als tribunals per l’Observatori DESC, continua desenvolupant la seva tasca amb absoluta impunitat.

La imatge que ha tancat la concentració de suport ha causat indignació perquè els Mossos han identificat a les víctimes de l’agressió, les persones que viuen a la casa, i a les que s’havien concentrat a la porta. Prèviament havien identificat també els sicaris però, malgrat que havien intentat tombar la porta d’una casa habitada amb intenció de fer fora de forma violenta als que hi viuen, cap ha estat detingut.

Notícia publicada el 22 de setmbre de 2016 per Info Horta Guinardó: https://infohortaguinardo.wordpress.com/