La solidaritat amb Palestina es farà sentir al Palau Blaugrana

Visita dels jugadors del Maccabi als soldats israelians a Gaza - Foto: web del MaccabiEl Maccabi, equip de bàsquet israelià, jugarà aquest dijous contra el Barça. Les associacions de solidaritat catalanes amb Palestina han convocat una acció de protesta durant el partit, que començarà a les 19.30.

Sobre la implicació de l’equip israelià en la recent matança que ha deixat més de 1.300 morts a Gaza, el mateix Maccabi recull a la seva pàgina web la informació que tres jugadors van visitar a mitjans de gener els soldats desplaçats a la franja de Gaza per donar-los ànims.

Les associacions de solidaritat amb Palestina denuncien que “l’Estat d’Israel farà servir el partit del dijous per intentar rentar-se la cara després de la matança a Gaza”, i és per això que consideren imprescindible que la població catalana acudeixi al Palau Blaugrana per expressar el rebuig a l’atac tant des de dins del recinte com des de fora.

Els convocants recorden que “l’any 2006 Israel va matar més de mil persones amb l’atac al Líban, i que l’any següent, quan el Maccabi anava a jugar a Nova York, el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel va aprofitar l’ocasió per “millorar la imatge del país”, i per “atreure més turistes i animar persones d’origen jueu a immigrar a Israel”, fomentant així la colonització, segons la pròpia agència Israel News Agency”.

Per qui els digui que s’ha de separar l’esport i la política, els responen que l’Estat israelià és el primer que, precisament, no pensa així.