La trobada de casals tindrà continuïtat

Prop d’una trentena de casals populars d’arreu dels Països Catalans es reuniren el passat dissabte 19 de març a Sabadell per a intercanviar experiències i debatre projectes de futur.

De la trobada en sortí un projecte per al 2011 i l’emplaçament a una nova trobada l’any vinent: Vilanova. Per aquest 2011 els casals assistents a la trobada s’han proposat posar a la xarxa un portal comú que expliqui la realitat i l’extensió dels casals i exerceixi d’agenda col·lectiva que visualitzi la munió d’actes que setmanalment es programen arreu de la nació.

De cara a l’any vinent, Vilanova prendrà el relleu de Sabadell en l’organització d’una nova trobada. I ho farà en el marc de la commemoració del centenari del Congrés d’Ateneus que el 1912 es celebrà a la capital del Garraf i en què hi participaren 138 entitats. L’encarregat d’organitzar aquesta nova cita serà l’Ateneu Vilanoví.

També s’editarà en format digital un llibret amb les conclusions de les diverses taules de debat. Al llarg de la tarda de dissabte es debaté en format de taules rodones aspectes com l’okupació, el finançament dels espais, aspectes legals, el treball d’aquests espais dins el municipalisme o la resposta a les agressions feixistes. Finalment, la trobada es clogué amb un sopar popular i un concert de Pau Alabajos.