[bar group="860×106"]

La Trobada Popular Municipalista acorda impulsar una candidatura rupturista a Barcelona

Un miler de persones han participat els darrers mesos en el procés de les Trobades Municipalistes

La tercera edició de la Trobada Popular Municipalista, un espai impulsat per la CUP de Barcelona i membres de moviments socials i populars va congregar divendres i dissabte centenars de participants. La decisió més transcendental que es va prendre, i fou per unanimitat, va ser la de construir una candidatura rupturista per a la ciutat de cara a les properes eleccions municipals.

Els participants van aprovar aspectes de la candidatura com el codi d’ètica política, que limita els mandats dels electes per evitar la professionalització de la política, que estableix un sou màxim de 1800€ per a regidors, entre altres mesures. La proposta de la TPM, doncs, s’allunya de l’establert recentment de forma conjunta per Guanyem, Iniciativa per Catalunya i altres forces, que preveia un codi ètic amb mandats més llargs i sous més elevats.

Entre els elements programàtics aposten per la municipalització, cap a una gestió pública i directa, evitant externalitzacions i recuperant els serveis que s’han privatitzat. Com a mesures de radicalització democràcia citen la descentralització del poder de decisió cap als barris i l’empoderament dels espais de decisió ciutadans. També aposten per la derogació de l’ordenança del civisme per tal de recuperar l’espai públic com a punt de trobada. Un dels aspectes destacats és també la necessitat de garantir un habitatge digne per als i les veïnes de la ciutat, combatent l’especulació. Maria Rovira, portaveu de la Trobada ressaltava el caràcter assembleari de la proposta, a diferència d’altres projectes “Nosaltres defensem una metodologia horitzontal, assembleària i oberta, no entenem que la participació ciutadana es limiti a consultar”.

La CUP de Barcelona ja ha donat ple suport a la Trobada i les seves conclusions. En les properes setmanes, així doncs, hauran d’anar definint els passos per a la creació de la candidatura, el nom i l’elecció de candidats.

 

 


[bar group="860×106"]