[bar group="860×106"]

La UAB expedienta 11 estudiants pel boicot a Rosa Díez del curs passat

la UAB contra la llibertat d'expressióEl rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona torna a la càrrega. A principis d’aquesta setmana 11 estudiants han rebut una carta on se’ls notifica l’obertura d’un expedient acadèmic en relació al boicot a l’acte que la diputada espanyolista Rosa Díez va fer a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia el març passat.

En l’expedient el gabinet jurídic de la universitat informa també que ha estat la mateixa UAB qui ha fet arribar a la fiscalia una llista d’estudiants per tal que els investigui en relació a aquests fets. L’expedient queda doncs, en compliment del reglament de la UAB, congelat fins que es resolgui el cas a nivell judicial.

>> Dos estudiants més han rebut la notificació d’expedient, i ja en són 11.

El reglament que s’ha utilitzat és el mateix que ja es va aplicar fa dos cursos als 31 estudiants expedientats per la lluita contra el Pla Bolonya; reglament franquista aprovat el 1951.

Els estudiants de la UAB van protestar contra l'acte de l'ultranacionalista espanyola Rosa DiezEls fets es remeten al 5 de març, quan el partit Unión, Progreso y Democracia va organitzar un acte de propaganda espanyolista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB amb la presència de la líder del partit, Rosa Díez. Davant d’això més d’un centenar de joves i estudiants van accedir a l’Aula Magna per mostrar el seu rebuig al moviment espanyolista del que forma part UPyD, que tal i com van criticar “utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania”.

Quatre independentistes a judici

Ja a finals del curs passat quatre joves varen ser citats a declarar en relació als mateixos fets i encara estan pendents de judici. El jutjat de primera instància i instrucció de Cerdanyola del Vallès els va imputar delictes de vexacions, coaccions i desordres públics.


[bar group="860×106"]