La UAB refusa el contenciós interposat pels sis estudiants expulsats

</param></param></param></param></param></embed>

A finals del curs passat 31 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona van rebre una notificació d’expedient disciplinari relacionat amb fets ocorreguts durant les protestes contra l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Al desembre, es feia pública l‘expulsió de sis dels expedientats i l’amonestació pública de 22 més. Ara els estudiants han presentat un contenciós administratiu i han demandat la UAB per vulneració dels drets fonamentals. També s’ha fet pública la moció contra les expulsions que diverses Candidatures d’Unitat Popular han presentat a alguns ajuntaments, com ara el de Vilafranca del Penedès, on la moció ha estat aprovada amb els vots a favor dels dos regidors de la CUP i l’abstenció de PSC, CIU, ERC, ICV i ERC. Al ple va intervenir-hi Jordi Pujol (vídeo), veí de Sant Sadurní d’Anoia i un dels sis expulsats de la UAB. El passat 15 de gener els 28 estudiants expedientats van presentar un recurs administratiu contra la decisió de l’aleshores rector, Lluís Ferrer, d’amonestar públicament 22 estudiants i expulsar-ne 6 més. En aquestes mesures cauteleríssimes s’hi demana que s’anul·lin les expulsions i es permeti als estudiants de fer els exàmens de febrer. A més, juntament amb cinc sindicats i organitzacions polítiques (CAU, CGT, SEPC, En Lluita i CO.BAS), en aquest recurs han demandat la UAB per vulneració dels drets fonamentals.

Davant el volum de testimonis i documents presentats en aquest recurs, recollits en 1.500 pàgines, el Jutjat Contenciós-Administratiu número 2 de Barcelona va decidir individualitzar els casos. A més, també va demanar que la UAB es pronunciés i aportés documentació del cas. Ara serà cada jutge, però, qui dictarà per cada cas si la UAB ha d’acceptar les mesures cautelíssimes, o no.

La nova rectora, Anna Ripoll, va refusar ahir el recurs. Carles Suárez, un dels expulsats, ha dit en declaracions a l’ACCENT que d’aquesta manera “malgrat omplir-se la boca de diàleg, l’actual rectora dóna per bona i legitima la política repressiva de Lluís Ferrer” alhora que “demostra el caràcter polític del procés”.

Un caràcter polític que consideren que ha quedat demostrat altre cop amb la documentació presentada per part de la UAB al jutjat, on s’hi adjunten fotografies i retalls de premsa de les ocupacions de les facultats durant les protestes contra l’EEES del passat mes de novembre i desembre.

La moció contra les expulsions es votarà properament a altres ajuntaments com ara Girona, Sabadell, Molins de Rei o Celrà. A Sallent, ja ha estat aprovada.