La UAB segueix la vaga pràcticament al 100%

La UAB segueix la vaga pràcticament al 100%

29092010145
La lluita constant a la Universitat Autònoma de Barcelona i l’alt seguiment i mobilització durant la vaga del sector públic del 8 de juny han donat els seus fruits i la vaga general ha estat un èxit. Els únics serveis mínims fixats han estat els de cura o experimentació amb animals i els piquets han aconseguit que la universitat estigui deserta.

A les 5h del matí han començat a arribar els primers piquets, formats majoritàriament per les treballadores de la neteja (les que el van convocar, donat que són les que comencen més aviat a treballar), sindicalistes i membres de la Plataforma Contra el PRIM.

Aquests piquets han estat fent voltes per la universitat impedint l’obertura dels bars i l’activitat en la neteja fins les 7h del matí. A aquesta hora ha arribat el segon torn de piquets, ja més nombrós, que s’ha repartit pels diferents accessos a la Universitat i, tal com ja es va fer a la vaga de juny, s’han causat importants retencions.

29092010140

Assemblea de treballadores i estudiants

El passat 23 de setembre els i les treballadores d’empreses externes, del PAS, professorat i estudiants es varen tornar a reunir en una assemblea per tal d’acordar el funcionament de la vaga i fer-ne difusió.

Malgrat que a l’assemblea es va fer una forta crítica als sindicats majoritaris (que també hi eren presents) per no haver convocat la vaga abans, també es va coincidir en la necessitat de sortir al carrer i seguir les mobilitzacions d’ara en endavant.

L’IES Pere Calders, sense estudiants

Els estudiants de l’IES Pere Calders, situat al campus de la UAB, han fet vaga de forma massiva. Segons ha informat a L’ACCENT una estudiant membre del Consell Escolar del centre, davant la convocatòria de vaga que va fer arribar el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), només dos dels 400 alumnes han assistit a classe.

Fotos de la UAB deserta:

29092010147

29092010142