La ultradretana Plataforma per Catalunya presenta la seva gestora al Barcelonès

El líder de la PxC, Josep Anglada

La ultradretana Plataforma per Catalunya, dirigida per l’ex-Fuerza Nueva Josep Anglada, va presentar el passat dissabte 28 de febrer la gestora que pretén dirigir la implantació d’aquest partit al Barcelonès.
El responsable per Barcelona és Alejandro Meno, un exmilitant d’Unió Democràtica que va figurar a les llistes de CiU a la capital catalana a les municipals de 1999.

A l’Hospitalet, Anglada ha situat al capdavant del partit Daniel Ordoñez, responsable de les relacions internacionals del partit. Plataforma per Catalunya ha participat en diverses activitats de coneguts partits ultradretans europeus com la Lliga Nord o el Vlaams Belang.

Per a assumir la responsabilitat a Badalona i competir pel discurs xenòfob amb el candidat del PP Garcia Albiol, la formació ha optat per un històric de la ultradreta al Principat, Carlos Francisoud. Francisoud fou el màxim dirigent de l’organització terrorista Milícia Catalana, que al llarg dels anys 80 protagonitzà una sèrie d’atemptats contra locals i persones de l’esquerra independentista, entre els quals la bomba contra la seu nacional del MDT.

Aquest dirigent es suma a la llista de càrrecs públics de Plataforma per Catalunya relacionats amb atacs violents contra l’independentisme i la immigració. L’actual regidor de PxC a Manresa, Albert Pericas, va estar vinculat a principis dels noranta a un grup neonazi que protagonitzà agressions contra persones vinculades a l’esquerra independentista. L’anterior regidor a Cervera, Mateu Figuerola -ara escindit de la formació- fou l’autor d’un atac incendiari contra la mesquita de Cervera.

En els darrers mesos Plataforma per Catalunya ha desplegat una intensa activitat organitzativa amb la intenció d’aprofitar la crisi econòmica per a obtenir suports socials. Amb la voluntat d’exportar al Principat l’estratègia del nou populisme feixista europeu, ha anunciat també la seva participació a les properes eleccions autonòmiques.