[bar group="860×106"]

La Universitat de València aprova els nous graus entre fortes protestes estudiantils

Concentració d'estudiants al rectorat. Foto: L'ACCENT

 El Consell de Govern de la UV-EG ha aprovat la primera tanda de graus (23 titulacions) adaptats a Bolonya. Després d’una concentració d’estudiants al rectorat que ha evitat una primera reunió, el consell s’ha celebrat en un altre edifici.

Aquest dijous, el Consell de Govern de la UV-EG havia d’aprovar la primera tanda de graus (23 titulacions) de la reforma cap a la construcció de l’anomenat Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Per evitar aquesta aprovació, un centenar d’estudiants, convocats per les Assemblees de Facultat, han ocupat el rectorat i la sala on es pretenia celebrar la reunió, impedint així la realització del Consell de Govern.

Segons fonts de les Assemblees es tracta d’una protesta totalment pacífica i justificada, ja que no ha existit debat suficient al si de la comunitat universitària i ni tan sols s’han contestat les al·legacions fetes als diferents plans d’estudi. Aquesta protesta s’emmarca dintre de les mobilitzacions que estan desenvolupant-se arreu del país contra la implantació de l’EEES, considerat com el “cavall de troia” cap a mercantilització de l’educació superior.

Per la seua banda, l’equip rectoral dirigit per Francisco Tomàs ha condemnat els fets i ha anunciat represàlies contra els estudiants implicats. Segons un portaveu el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) “aquestes declaracions suposen una amenaça en majúscules” i ha recordat que aquestes mobilitzacions han provocat diferents casos repressius, amb l’expulsió de sis companys de l’UAB i la detenció de dos estudiants de la mateixa UVEG els passat desembre. Només suspendre la sessió del Consell de Govern, a l’eixida de l’edifici de Rectorat, una trentena d’estudiants han sigut perseguits i identificats per la Policia Nacional.

Poques hores després, el Rector ha convocat una nova reunió de Consell de Govern a l’edifici històric de La Nau sense avisar als estudiants crítics amb el Procés de Bolonya que formen part d’aquest òrgan. En aquesta nova sessió finalment han sigut aprovats els Nous Plans d’Estudis adaptats al procés de convergència europa, que seran enviats en els pròxims dies a l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) amb seu a Madrid, fundació estatal que s’encarrega d’avaluar i potenciar els canvis en l’educació superior.

Les Assemblees d’Estudiants i el SEPC rebutgen l’intent de criminalització per part de l’equip de Tomàs, consideren que aquesta nova sessió s’ha convocat d’una forma totalment irregular i recorden que continuaran mobilitzant-se contra aquesta reforma educativa.


[bar group="860×106"]