[bar group="860×106"]

La Universitat Politècnica de València cobrarà per la pràctica esportiva als campus

Amb l’entrada de l’any nou els rector de la Universitat Politècnica de València feren saber que a partir d’aquest moment els seus estudiants hauran de pagar per fer servir les instal·lacions esportives dels campus, així com per inscriure’s a les diferents activitats que la universitat oferia per al foment de l’activitat física i esportiva entre els estudiants.

El consell rector de la institució universitària explica la mesura fent referència al dràstic retall pressupostari al que es veuen sotmesos per part de les institucions valencianes, així com per l’impagament d’algunes partides pressupostàries.

La mesura sembla un pas més en la direcció que està prenent l’ensenyament universitari arran de l’aprovació del pla Bolonya i la mercantilització de molts serveis prestats per aquesta. De fet no és descartable que aquesta taxa inicial sobre l’activitat física dels estudiants desemboque en l’externalització de moltes de les activitats i instal·lacions que les universitats oferien als seus estudiants.
Els estudiants doncs, cada cop veuen com es van limitant els seus drets i sobretot els de les properes generacions, les quals hauran d’endeutar-se per obtenir les seues titulacions, creant-se una segregació socioeconòmica que ara arriba també a la pràctica de l’esport al campus. Són moltes les persones que diàriament utilitzen aquestes instal·lacions i adopten hàbits de vida saludables gràcies a les facilitats que fins ara donaven les universitats públiques als seus estudiants. Un cop més i amb l’excusa de l’austeritat, les infraestructures esportives universitàries esdevindran un nou element de segregació i, qui sap? Si una nova font de negoci a costa de la butxaca del contribuent.


[bar group="860×106"]