La UV publica un llibre per “repensar el moviment valencianista”

Publicacions de la Universitat de València (PUV) ha presentat un llibre que s’inclou dins el volum Quaderns d’Orientació Valencianista i arreplega “les propostes i els debats” de les diferents sessions i taules redones que va realitzar l’organització Valencians pel Canvi als tres primers mesos de 2006. La publicació està coordinada per Antoni Furió, Gustau Muñoz i Pau Viciano.

Al llibre apareixen els articles de 21 personalitats rellevant de la cultura valenciana, molts d’ell professors de la Universitat de València. A través de temes de debat com “Ètica, política i país”, “Territori, urbanisme i especulació” o “Dones, política i canvi social”, es pretén repensar el moviment valencianista i articular un discurs per tal de renovar i adaptar a la nostra època els plantejaments nacionalistes d’arrel fusteriana.

 

Entre els intel·lectuals que hi participen, a més dels tres coordinadors, trobem: Ferran Garcia Oliver, Juli Capilla, Martí Domínguez, Vicent Pitarch, Doro Balaguer, Vicent Partal, Pasqual Mollà, Jordi Muñoz, Antoni Defez, Toni Mollà, Josep Lluís Barona, Francesc Pérez Moragon, Carles Mulet, Francesc Viadel, Francesc Burguera, Francesc Bayarri i Adolf Beltran.