[bar group="860×106"]

La vaga de l’ensenyament públic a l’inici de curs posa sobre la taula les retallades de Rigau

manibcnCentenars de docents protestaren a la Plaça Sant Jaume el primer dia de vaga convocada per la Coordinadora Interzones i amb el suport de la CGT. Les mobilitzacions continuaran els propers dies, ja que és una vaga esglaonada i continuada, que vol mantenir la comunitat educativa unida i alerta en favor d’incrementar la inversió en educació, en contra de l’acomiadament de docents i de la precarietat dins les aules.

El primer dia de curs va començar ahir amb una jornada de vaga. Els comitès de vaga d’algunes poblacions i barris de  l’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, El Prat, Sabadell, Barberà, Mollet, Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, Sant Boi de Llobregat, i a Barcelona el districte de St. Martí i Nou Barris, entre altres, van concentrar-se cap a les 8:30 de matí per a repartir els comunicats informatius, cartes a les famílies i les octavetes als companys animant-los a sumar-se a la convocatòria, també hi hagué vaga en centres de Tarragona, el Penedès (Vilafranca i Torrelles de Foix) i altres comarques.  Es van recórrer els centres educatius fins a arribar als ajuntaments cap a les 10:00 del matí o els consells dels districtes, com en el cas de Nou Barris de Barcelona on es va demanar audiència amb la regidora Rognioni, per explicar la precària situació de les escoles del barri.

A les 12:00 hores un miler de vaguistes, pares i mares, van concentrar-se a la plaça St. Jaume des d’on van sortir en manifestació cap al Parlament de Catalunya. En passar per les seus dels sindicats majoritaris, la manifestació va fer el gest de tombar-se a terrra simbolitzant la mort de l’ensenyament públic i va continuar el seu recorregut. Les consignes i la força de la manifestació van contagiar als assistents que foren aplaudits per alguns ciutadans al seu pas. Al vespre els vaguistes van fer una vetlla i van sopar a la plaça St. Jaume per passar el relleu als companys que avui estan convocats a fer vaga en alguns centres de primaria i a secundaria.

santjaume12sEn les primeres hores del dia 12 la vaga ja es va deixar testimoni a la xarxa de les escoles i poblacions des d’on partien els vaguistes i la força dels objectius: cap acomiadament, substitucions des del primer dia i amb el 100% de l’horari i el salari i obrir un període de negociacions per aturar la resta d’agressions al professorat i a l’escola pública. La vaga continuada de dos dies setmanals està ara sobre la taula i planteja un repte pels convocants, pels mestres i professors que hi estan convocats.

Aquesta tarda és la segona jornada de vaga i els actes conjunts de mobilitació són a les 18:00 hores davant del Departament d’Ensenyament al c. Via Augusta. Les mobilitzacions continuaran el dia 19, primer dia de curs dels Cicles Formatius de Grau Superior (que paguen taxa de 360 euros en amunt) per rebre la pitjor qualitat docent en els últims 20 anys i les Escoles d’Adults, les grans oblidades del sistema educatiu públic català.


[bar group="860×106"]