[bar group="860×106"]

La Vaga General també arriba amb força a Girona

davant ajuntamentL’Esquerra Independentista gironina va recórrer, des de ben d’hora, els carrers i centres de treball de la ciutat el 29-S repartint tríptics i informant als treballadors i treballadores de la necessitat de fer vaga, pels drets laborals i socials.


Així, a les 7 del matí, un grup de persones van fer un piquet informatiu a les portes de la nova seu de la Generalitat de Catalunya, informant a la plantilla del seu dret a fer vaga i de l’obligació moral a respondre a les agressions que govern, patronal i banca estant practicant contra les classes populars i treballadores. Posteriorment, el piquet es va dirigir cap als centres de treball ubicats al voltant del Barri Vell de la ciutat: Universitat, botigues, dependències municipals, museus… repartint tríptics, enganxant cartells i cridant consignes.

A la seu central de l’Ajuntament de Girona els independentistes van intentar sense èxit entrar a l’Ajuntament, les forces policials ho van impedir, per informar als treballadors i treballadores. On si van poder entrar fou a la seu de la Diputació de Girona. Es va trencar el cordó de la seguretat privada i van informat a tothom de la necessitat d’afegir-se a la vaga.

Manifestació a la tarda

Cap a la tarda, al Passeig de la Copa  hi havia convocada la manifestació, que ha estat seguida per milers de persones vingudes d’arreu de les comarques gironines. Es va crear un bloc dels sindicats combatius (COS, CSC, CGT i IAC) amb el suport de l’Esquerra Independentista i encapçalat per la CUP, al marge d’UGT i CCOO. L’esdeveniment va transcórrer amb normalitat pels principals carrers de la ciutat, enmig de consignes contra la crisi, els gestors del capital i les polítiques sindicals impulsades per CC.OO i UGT. La marxa va finalitzar al davant de l’edifici de la nova seu de la Generalitat.

mani de la tarda amb historica pancarta conjunta de la cos i cup

En el mateix tall

Al llarg del matí el piquet va entaular negociacions amb un grup de treballadors de la construcció de l’empresa COMSA i els va convidar a afegir-se a la vaga. Les negociacions van donar resultat i un grup de 6 treballadors ran decidit fer vaga i finalitzar la seva jornada laboral.

Treballadors de COMSA dient al seu encarregat que fan vaga:

treballadors de comsa dient al seu encarregat que fan vaga

Treballadors de COMSA penjant cartell de la COS a la barraca de l’obra:
treballadors de comsa penjant cartell de la cos a la barraca de lobra

 


[bar group="860×106"]