La Valldigna acollirà una marató amb catorze hores de música en català

COMcert

El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) ha organitzat pel proper dissabte 29 d’agost el COMcert, una proposta consistent en catorze hores ininterrompudes de música en català. L’esdeveniment tindrà lloc a la localitat de Benifairó de la Valldigna i comptarà amb l’actuació de més de vint solistes i grups del nostre territori.

Aquesta marató serà l’excusa per llançar la nova “Guia dels Músics i Cantants en Valencià” quatre anys després d’haver presentat la primera, la qual ha quedat desfasada pel gran volum de grups que s’han incorporat al projecte del COM.

En total, la nova guia recull 160 grups que empren el català com a llengua d’expressió en la seua música. Una xifra que ha duplicat la del 2005, quan es comptabilitzaven una vuitantena de bandes. El COM es troba, a hores d’ara, en una etapa de reorganització interna amb nova gent i noves propostes que aniran forjant-se durant els propers mesos.

De moment, la marató de Benifairó farà possible, per només 10 euros, la recepció dels concerts d’un munt de grups premiats a anteriors edicions dels Premis Ovidi. L’organització veu en aquesta iniciativa “una proposta necessària per tal de finançar les activitats del Col·lectiu davant l’inexistent suport del nostre govern i la continua discriminació que pateix la música en valencià per part de l’administració pública, qui a pesar de l’exponencial creixement tant de qualitat com de quantitat de les propostes musicals interpretades en valencià, ens menysprea i col·labora en crear un panorama musical cada cop més comercial i superflu”.

Les actuacions començaran a partir de les 19 hores al Camp de Futbol Municipal amb la participació de Clara Andrés, Elíes, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Pep Gimeno “Botifarra”, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana i Verdcel. El jazz, el folk i la cançó d’autor donaran pas als ritmes més contundents, que es donaran cita a partir de les 23 hores amb les actuacions de 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO. Per rematar la nit, alguns dels disc joqueis que participen en alguna d’aquestes formacions, oferiran els seus sets, com per exemple Biano Selektah, d’Orxata Sound System i Dr. Nitrofoska de Rapsodes, que convidaran a tothom a ballar a ritme de Drum&Bass i Techno.

El COMcert s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benifairó de la Valldigna. L’organització ja ha anunciat que es diposarà de zona d’acampada perquè els assistents puguen descansar en acabant el concert. El COM també compta amb l’ajuda de col·lectius comarcals que “ens estan ajudant a dur aquest projecte endavant: Valldigna som i serem, Nacionalistes de la Valldigna i el Casal Jaume 1er de la Valldigna/Safor”.