La Viquipèdia catalana arriba als 200.000 articles en català

La Viquipèdia catalana arriba als 200.000 articles en català

</meta>

</meta>

</meta>

</meta>

Ja són 200.000 els articles que la Viquipèdia, l’enciclopèdia de contingut lliure d’Internet, ha editat en català. Durant els seus 8 anys de vida, aquest projecte ha proporcionat i escampat coneixements en llengua catalana per tota la xarxa i, ara per ara, ja s’ha convertit en una eina útil i fàcil d’utilitzar per a molts usuaris d’Internet.

La Viquipèdia catalana també ha destacat per tenir, segons explica la nota de premsa que s’ha publicat a la mateixa Viquipedia, un ritme de creixement molt més elevat que les altres i un índex de participació molt més favorable. L’auge d’articles en català va començar a partir del 2004, i s’ha anat duplicant, any rere any, fins a arribar als 100.000 articles el gener del 2008 i al 200.000 aquest mes de setembre.

Pel que fa als continguts, i segons informa la llista d’articles que tota viquipèdia hauria de tenir, la Viquipèdia catalana també ha assolit un alt nivell qualitatiu. Aquest darrer mes de juliol ja va obtenir el segon lloc després de la vikipèdia anglesa i alemanya, i actualment ja és segona, fet que la diferencia de la wikipedia en espanyol. Aquesta darrera ha engendrat un intens debat i ha rebut fortes crítiques pel seu ús partidista i per la restricció d’enllaços, com ara el cas de Rebelion.org.

Aquest més de setembre, els viquipedistes han celebrat aquesta fita i han mostrat el seu entusiasme perquè la Viquipèdia catalana segueixi augmentant i perquè la gent segueixi animada alhora d’utilitzar aquest projecte de manera lliure i gratuïta. Això sí, segueix essent un factor imprecindible citar les fonts d’informació i complir els requisits mínims que requereix la llicència GFDL.