[bar group="860×106"]

L’acte central de la CUP-Alternativa d’Esquerres desborda el BTM

actecupBTML’aforament del Barcelona Teatre Musical ha quedat petit per a la multitud que ha assistit a l’acte central de campanya de la CUP-Alternativa d’Esquerres aquest diumenge dia 19 a Barcelona. Quan el recinte era ple de goma gom, centenars de persones es quedaven a fora, seguint l’acte des d’una pantalla instal·lada a l’exterior. En l’acte han intervingut els candidats per les quatre circumscripcions del país que podran votar el 25 de novembre: Lluc Salellas, per Girona, Antonieta Jarne, per Lleida, David Fernàndez, per Barcelona, i Jordi Martí per Tarragona.

Lluc Salellas, en la seva intervenció ha contraposat a la ‘independència’ de Mas, per a una minoria, la independència del poble que planteja la CUP-AE.  Una independència “que porti la sobirania econòmica i alimentària”. També ha tingut un record pel poble palestí davant l’atac criminal d’isrel, que ha estat rebut amb una forta ovació crits a favor de la lluita per una Palestina lliure. El seu record de Lluís Maria Xirinachs i de tots aquells que han donat la vida per la llibertat del poble català ha estat també molt aplaudit. Antonieta Jarne ha destacat que “Volem la definitiva ruptura pendent des de fa més de 30 anys” i que “Volem uns Països Catalans sense perifèries. No volem que un tros de país sigui tractat com un pessebre”, deixant molt clar que per a l’Esquerra Independentista “els Països Catalans són el nostre subjecte d’acció política”.

Com a convidats d’altres nacions han fet acte de presència Diego Cañamero, del sindicat andalús SAT, i Txelui Moreno, de l’esquerra abertzale. El dirigent agrari andalús ha manifestat el seu suport a la independència, ha fet una dura crítica d’una Europa on la pobresa és creixent, cridant a conquerir “els drets dels poble si dels treballadors” i ha reivindicat el dret dels pobles alluitar per derrocar els govern corruptes. El seu clam final de “a guanyar i a  triomfar!” ha estat respost amb crits de ‘anticapitalistes’ i forts aplaudiments. Moreno, en nom de l’independentisme basc, ha manifestat el seu suport a la CUP i ha alertat que no ens deixarem enganyar amb “sobiranies compartides”. També ha recordat els fets de la recent vaga general quan ha afirmat que “Volem construïr un país que no utilitzi la violència contra nens per protestar”, i ha remarcat que “Avui el què més mal els fa és votar CUP”.

actecupBTMDavid Fernàndez, acompanyat a l’escenari per la resta dels 5 primers candidats de la llista per Barcelona, Isabel Vallet, Georgina Rieradevall, Xevi Safont i Quim Arrufat, ha afirmat que ‘Venim a impugnar el règim i a destituir la por. Serem un cavall de Troia de les classes populars del país al parlament.’ Ha recordat la recent vaga general i la història de vagues i lluites del poble català. Ha esmentat esl miliosn d’aturats, fent referència a que “vivim una triple crisi: social, nacional i democràtica”, i ha exclamat ‘Els farem la vida impossible, tant com ells ens la fan a nosaltres cada dia’.  El sindicalista Jordi Martí Font, ha recordat Salvador Seguí, afirmant que “la independència del nostre poble no ens fa cap por”, cridant a derrocar “als colpistes del Banc Central Europeu que són els que manen aquí”. Ha demanat el vot exclamant que “ens agrada desobeir, i el 25 de novembre poder desobeir al poder”.

En l’acte hi ha hagut també l’actuació musical d’Obrint Pas, i també s’ha presentat l’anunci de campanya principal de la candidatura, rodat pel director Marc Recha, en el qual donen suport diverses personalitats com Oleguer Presas, l’actor Sergi López o els músics Cesk Freixas,  Àlex Vendrell, Meritxell Gené, Marcel Casellas, o Lluís Cabrera.


[bar group="860×106"]