L'agenda independentista de la Diada 2009

El SEPC inaugurarà els actes de l’esquerra independentista organitzats aquest 2009 en el marc de la Diada Nacional del 31 de Desembre. Ho farà a la universitat, el dimecres 16 de desembre a les 12 del migdia amb una conferència sobre “orígens i actualitat” de la Diada. El sindicat estudiantil ha organitzat una taula rodona en la qual intervindran Tomeu Martí, de l’Obra Cultural Balear (OCB), i un militant d’Endavant Mallorca.

La següent cita està preparada pel cap de setmana abans de la Diada. Gent Activa ha convidat un membre del Secretariat Nacional de les CUP, Joan Teran, que oferirà xerrades a Montuïri (diumenge 27 a les 18:30 al restaurant S’Hort des Pont), Inca (dilluns a la mateixa hora al local de l’OCB) i Manacor (dilluns, a les 20:30 al Cafè Can Lliro). Les conferències serviran per presentar el projecte de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), presents a molts pobles del Principat i del País Valencià i amb l’aspiració de construir un projecte nacional.

Per la seva banda, el col·lectiu juvenil Pinyol Vermell, de sa Pobla, ha anunciat dos actes el diumenge 27. A les 17:00 hores la plaça Major de Sa Pobla acollirà una concentració sota el lema “Reivindiquem les nostres arrels. El 31-D, Festa Nacional”. Una hora més tard, Tomeu Martí (OCB) i Joan Valls (historiador) oferiran una conferència sobre la història de la Diada a Can Verdal, el local de la tercera edat al municipi.

Escalfant motors
El dia més carregat d’activitats serà dimarts 29, jornada prèvia a la històrica manifestació del dia 30. Maulets obrirà el dia amb una xerrada a les 13:00 hores al Casal Popular Voltor Negre (Palma) sobre “el jovent davant la crisi”, que comptarà amb la presència d’un militant de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI). Maulets també tancarà el dia amb un sopar al Casal Popular Voltor Negre a les 21:30 hores. Durant l’horabaixa, a les 18:00 hores, Maulets ha organitzat un cercavila juvenil titulat “La nostra terra, el nostre poble. El jovent per la Independència i el Socialisme”. El cercavila culminarà a Can Alcover cap a les 19:30 hores, quan començarà l’acte polític organitzat per Endavant i en el qual intervindran membres de totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista de Mallorca.

El dia 30 és el de la manifestació, que culminarà a la plaça dels Patins de Palma, on parlaran els portaveus de la Plataforma 31-D. Després es celebrarà un concert que cada any aplega centenars de persones.

Val a dir també, que una de les entitats més actives entorn de la Diada de Mallorca és l’Obra Cultural Balear, que cada any organitza multitud d’actes a la major part de pobles. En principi, està previst que l’OCB organitzi xocolates i actuacions musicals, representacions tradicionals de la Festa de l’Estendard, xerrades i conferències, etc.