L'AJL denuncia que el Mosso que va agredir el jove lleidatà es protegeix amb “mentides”

L'AJL denuncia que el Mosso que va agredir el jove lleidatà es protegeix amb “mentides”

Agressió Mosso // Foto:AJL“Amb el judici d’avui el que s’ha vist és que els Mossos encausats continuen intentant justificar una detenció que va ser fora de lloc”. Aquesta és la interpretació que fa Gerard Sala, de l’Assemblea de Joves de Lleida, de les declaracions davant del jutge dels dos Mossos d’Esquadra que avui dimarts 20 estaven citats als Jutjats de la ciutat.

[A la foto, moment de l’agressió del Mosso d’Esquadra al jove detingut el passat 11 de Setembre]

Els Mossos havien de respondre a la denúncia que els havia fet Sala per delicte de coaccions i de detenció il·legal i per una falta de lesions.

La declaració dels encausats no ha sorprès Sala: “És el que ens esperàvem”. És a dir, que intentarien justificar perquè van detenir aquest veí de Lleida el passat 11 de Setembre, durant la celebració de la Diada Nacional, en el marc de l’homenatge al Roser. I que ho farien dient que era ell qui havia comès una agressió.

El dia de la detenció, l’Assemblea de Joves de Lleida va denunciar en un comunicat com havien succeït els fets, i que l’agressió era del policia [Juan de Dios, vegeu-lo a la fotografia inferior del diari Segre] cap a ell i no pas a l’inrevés: “El policia ha escanyat al jove per procedir després a la seva detenció. Mentre G.S mantenia un cartell en defensa del Roser a les seves mans, un agent dels Mossos d’Esquadra l’ha escanyat i després han procedit a apallissar-lo un cop era al terra. Davant la situació, el cos policial ha carregat contra desenes de manifestants de totes les edats que estaven protestant per la brutal agressió que han tingut lloc davant del seus ulls i de les càmeres fotogràfiques i de televisió”.

Juan de Dios // Foto: Segre

Pel que fa al judici d’avui, Gerard Sala ha explicat a L’ACCENT que, d’una banda, el Mosso que va protagonitzar l’agressió ha reconegut que va detenir-lo per ordre d’un comandament superior. D’una altra banda, assegura que el policia s’ha inventat mentides de caràcter tècnic per dir que ell intentava creuar el cordó policial i agredir les autoritats. Sala referma la seva declaració amb la fotografia on es veu el moment en què era agredit l’11 de Setembre [vegeu la primera fotografia].

Després de les declaracions d’avui, la conclusió és que hi haurà judici i que els Mossos d’Esquadra es refermen en l’acusació d’atemptat a l’autoritat, cosa que significa que demanen entre 2 i 6 anys de presó a Gerard Sala.