L'Ajuntament d'Ascó aprova instal·lar el cementiri nuclear davant una gran oposició veïnal

</meta>

</meta>>> Convocada manifestació a Barcelona aquest dimecres a les 8 del vespre a la plaça Sant Jaume

Per set vots a favor i dos en contra, l’ajuntament d’Ascó ha decidit aquest matí aprovar la candidatura per acollir el cementiri nuclear al poble. Mentrestant, a l’exterior de l’ajuntament es concentraven nombrosos veïns i veïnes, tant del poble com de la comarca, per mostrar la seva oposició al cementiri nuclear.

Durant aquests últims dies nombroses entitats i organitzacions polítiques han mostrat el seu rebuig al cementiri nuclear. Diumenge, la Coordinadora Anti-Cementiri nuclear de Catalunya va convocar una manifestació a Ascó que va acollir milers de persones. I, des de la manifestació fins aquest dimarts al matí, diversos consellers comarcals s’havien tancat, com a mesura de pressió, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Les entitats ecologistes han criticat durament que la decisió de posar el cementiri nuclear a Ascó sigui tan sols d’un govern municipal, quan ja fa temps que s’ha demostrat “que la radioactivitat no respecta les fronteres entre els pobles”. No entenen, doncs, que el govern de l’Estat “doni llibertat a una sola població perquè hipotequi el futur d’unes terres ja prou castigades per impactes ecològics importants amb la presència de centrals tèrmiques i nuclears”.

Els vots a favor han estat dels quatre regidors de CiU, un del PSC i dos dels independents, mentre que els dos en contra han estat dels dos regidors independents.