[bar group="860×106"]

L’Ajuntament de Vilafranca es resisteix a subscriure la querella a la jutgessa que volia empresonar David Sànchez

Concentració davant de l'Ajuntament de Vilafranca - Foto: Jordi SalviaAhir es va reunir de nou, i ja van tres vegades, la junta de portaveus de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per parlar sobre el cas del vilafranquí que la jutgessa del penal 15 de Barcelona, Isabel Gallardo, volia portar a presó pels fets del 12 d’octubre del 98 i per haver-se declarat insubmís l’any 1993. La defensa de David Sànchez ha impulsat una querella criminal per prevaricació contra Gallardo i en recull adhesions. L’Ajuntament de Vilafranca, però, segueix negant-se a subscriure-la.

Els portaveus dels grups municipals del PSC, CIU, CUP, ERC, ICV i PP, juntament amb David Sànchez i una membre del grup de suport, van reunir-se ahir per tornar a debatre la possibilitat de subscriure la querella, però la reunió va acabar sense acord. És per això que la Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat que inclouria aquest punt en la moció de suport al David que es portarà a discussió al ple municipal del 27 de gener. El regidor de l’esquerra independentista, Xavier Navarro, ha dit: “volem que expliquin públicament per quin motiu es neguen a donar suport a la querella i quina és la posició de cada partit polític”.

La querella per prevaricació va presentar-se al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 14 de gener, i anava subscrita per David Sànchez, els sindicats Intersindical-CSC i la Coordinadora Obrera Sindical, l’entitat de cooperació Solidària i els regidors de la CUP de Vilafranca, Xavier Navarro i Otger Amatller. En els proper dies hi ha previst de fer una ampliació dels querellants, i diverses entitats i organitzacions i regidors de la CUP d’altres municipis han expressat la voluntat de subscriure-la.

La defensa considera que Isabel Gallardo ha comès un delicte de prevaricació judicial en dictar la detenció i ingrés a presó de Sànchez disposant la seva cerca i captura, sense haver notificat prèviament el desarxiu de la causa i la denegació de l’indult sol·licitat per l’Ajuntament de Vilafranca. Una actuació que situava Sànchez en clara indefensió, segons la defensa. En la querella també es fa constar que la jutgessa comet prevaricació en considerar com a antecedents penals una condemna per un delicte contra la prestació del servei militar obligatori que hauria d’estar cancel·lada d’ofici.

Pendents de l’Audiència Provincial de Barcelona

La jutgessa Isabel Gallardo va desestimar el recurs presentat per la defensa d’en David, de manera que el recurs va ser elevat automàticament a l’Audiència Provincial de Barcelona, que l’haurà de resoldre en els propers dies. Mentre no ho faci, l’ordre d’ingrés a presó ha quedat suspesa. D’una altra banda, el grup de suport ha explicat a L’ACCENT que els advocats de Sànchez presentaran demà una proposta d’abstenció a la jutgessa i a la secretària judicial perquè abandonin el cas. En aquesta proposta es considera que hi ha una enemistat manifesta de la jutgessa amb David Sànchez i la seva defensa, ja que la magistrada es va negar a rebre la comitiva formada pels advocats, el grup de suport i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i no va comunicar l’anul·lació de l’ordre de cerca i captura fins al cap de cinc dies, tot i que el dia en què no va rebre la comitiva ja tenia constància d’aquesta anul·lació. En el cas que la jutgessa no accepti la proposta d’abstenció, es presentarà un recurs de recusació.

>> L’ACCENT 145: Centenars de solidaris per aturar l’empresonament de David Sànchez

>> Bloc de suport al David http://davidvilafranca.blogspot.com


[bar group="860×106"]